Evroliga

Željko Obradović: Glupo izgubljene lopte i katastrofalne odluke, sami smo sebe porazili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 23:28
Željko Obradović: Glupo izgubljene lopte i katastrofalne odluke, sami smo sebe porazili MN Press
Željko Obradović

Košarkaši Partizana uspeli su da ispuste još jednu pobedu, u prepunoj Štark Areni bolan poraz naneo im je Olimpijakos (74:69) i tako je udaljio od plej-ina. Imali su crno-beli "plus 13" na ulazu u poslednjih 10 minuta, a onda su za četiri minuta sve prokockali, pa u burnoj završnici doživeli gorak poraz.

Startna petorka je dala maksimum, izlostali su poeni "sa klupe".

"Petorka koja je počela, igrala je dosta i završila utakmicu. Najvažnije minute u poslednjoj četvrtini proveli su isti igrači na parketu. Ima istine, nismo imali pomoć sa klupe i ponovo smo sebe doveli u istu situaciju, da sami sebe porazimo. Ne znam koji je to put zaredom, odluke koje smo donosili katastrofalne, gde su oni dobili priliku da poentiraju u kontranapadu. Pretrčali su nas, svaki put je bio lak koš posle izgubljene lopte", sumirao je trener Željko Obradović.

Nije veliki broj minuta startne petorke uticao na energetski pad ekipe u poslednjoj četvrtini.

"Nije u pitanju energetski pad, nego glupo izgubljene lopte koje smo gubili u tom periodu. Ne znam koliko ih je tačno bilo u tom periodu, ali ako ulaziš sa 13 poena prednosti u poslednju četvrtinu, to je ogromna prednost, treba da igraš pametno, da nastaviš da igraš na način na koji si kažnjavao njihovu odbranu. Mi to nismo radili više, nestrpljivi smo bili, šutevi nerezonski, dodavanja nerezonska. Odatle je sve počelo."

Jedna od retkih pozitivnih stvari u tmurnom periodu jeste saradnja Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla.

"Videćemo kako bude išlo. Dosta dobrog je uradio večeras, ali i on, kao i mnogi igrači, mora da igra sa više rezona. Kada to kažem, neke njegove kretnje kada drugi igrači imaju loptu nisu bile dobre, nije se pozicionirao dobro...", zaključio je trener crno-belih.