ATP

"Kralj šljake" u trećem kolu Madrida: Nadal servirao osvetu De Minoru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 19:28
"Kralj šljake" u trećem kolu Madrida: Nadal servirao osvetu De Minoru Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Radovanje Rafaela Nadala posle pobede na Masters turniru

Samo dve nedelje nakon što je poražen od Aleksa de Minora na ATP turniru u Barseloni, Rafael Nadal "vratio je milo za drago" Australijancu, pobedivši ga danas na startu Mastersa u Madridu - 2:0 (7:6, 6:3).

Kao i u prethodnom duelu, ponovo je bilo gusto u uvodnom setu. Za razliku od Barselone, Nadal je ovaj put ostao pribran u završnici tog dela igre i ključnim brejkom u 11. gemu trasirao sebi put do četvrte pobede u šestom međusobnom okšraju sa Australijancem.

Drugi deo meča bio je znatno lakši za legendarnog španskog tenisera. Nošem dobrom igrom iz uvodnog seta, Nadal je odigrao još bolje u nastavku i sa dva brejka prednosti obezbedio plasman u treće kolo, gde će za dva dana sastati sa Pedrom Kačinom. To će biti njihov prvi okršaj na ATP turu.

"Srećan sam što sam mogao da odigram pravi takmičarski tenis dva sata protiv igrača kao što je Aleks. I dalje nisam na svom nivou. Igrao sam toplo-hladno većim delom meča, ali sam srećan što sam ipak na kraju došao do pobede", rekao je Nadal u izjavi posle meča pritom zahvalivši se navijačima na velikoj podršci.