Vesti iz fudbala

(VIDEO) Kragujevac u suzama, Korać junak Vojvodine: Gol u nadoknadi za finale Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 17:59
(VIDEO) Kragujevac u suzama, Korać junak Vojvodine: Gol u nadoknadi za finale Kupa Srbije MN Press
Slavlje igrača Vojvodine

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca nisu dosanjali san da prvi put u istoriji prođu u finale Kupa Srbije. Na "Čika Dači" je Vojvodina golom Seida Koraća u prvom minutu nadoknade slavila 1:0 (0:0) i uspela da se plasira u osmo finale Kupa Srbije i 23. maja u Loznici igraće za trofej protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Partizana. Zasluženo su "lale" stigle do trijumfa, imali su više od igre, više energije od domaćina koji je bio ophrvan povredama, četiri prinudne izmene, sa Bevisom koji je prestajao poslednjih sedam-osam minuta.

Značaj meča je pozivao na oprez sa obe strane na ispunjenom "Čika Dači" u Kragujevcu (preko 10.000 gledalaca). Radnički je imao kadrovskih problema, nekoliko rovitih igrača i trener Feđa Dudić možda i zbog toga odlučio se za pozicioni fudbal baziran na kontranapad, uz čvrstu, disciplinovanu odbranu.

Vojvodina je imala nešto više loptu u posedu i veliku priliku u 24. minutu kada je Mihailo Ivanović šutirao sa pet metara, golman Stojan Lekovbić odbranio, da bi zatim Zadi pogodio Ćosića na gol liniji!

Domaćinu je prošla kontra nekoliko minuta kasnije, Aleksić je stigao sam pred Carevića,  u driblingu otišao na stranu, ali dodao do Đurića koji se spetljao. Ostali su domaćini bez Milutina Vidosavljevića koji je obnovio povredu, a na teren je ušao nedovoljno oporavljeni Ortiz.

Do kraja prvog dela udarac je oprobav Kembel, a zatim i Zukić glavom, ali Stojan Leković je te udarce lako odbranio.

Vojvodina je dominirala i više pretila i u nastavku. Norman Kembel je u 50. minutu bio "iznenađen" loptom na pet metara i propustio je kolosalnu priliku da Novosađanima donese prednost. Pokušavali su gosti centaršutevima sa krilnih pozicija, ali im je nedostajao onaj pravi završni pas. Kragujevčani su napadali koliko su mogli, ali su energiju čuvali za odbranu gola Stojana Lekovića.

Ipak, u prvom minutu nadoknade, centrirao je Vukan Savićević, a usamljeni štoper Seid Korać lako je sa pet metara poslo loptu u mrežu za plasman u veliko finale Kupa Srbije.

Radnički 1923 - Vojvodina 0:1 (0:0)

Stadion: "Čika Dača".
Sudija: Momčilo Marković.
Strelac: Korać u 90+1. minutu.

RADNIČKI 1923: Leković - Aleksić, Simović, Mitrović, Dadić (od 76. Pecelj) - Ristić, Ćosić, Đurić (od 61. Bevis), Vidosavljević (do 31. Ortiz) - Gluščević, Sahli (od 61. Zorić).

VOJVODINA: Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević (od 89. Mateus) - Petrović, Savićević, Zukić (od 78. Vukanović) - Zadi, Ivanović, Kembel (od 68. Radulović).

Polufinale Kupa Srbija

Radnički 1923 - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Korać 90+1/

Crvena zvezda - Partizan 19.00 (AP1)

Finale

Loznica, 23. maj

Vojvodina - Crvena zvezda/Partizan