Superliga Srbije

(KRAJ) Vojvodina - Crvena zvezda 1:2: Bukari dva puta kaznio Novosađane i poneo bodove na Marakanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 17:57
(KRAJ) Vojvodina - Crvena zvezda 1:2: Bukari dva puta kaznio Novosađane i poneo bodove na Marakanu MN Press
Osman Bukari u duelu sa Giorbelidzeom

Vojvodina i Crvena zvezda ulaze u prvi od dva derbija 16. kola pod imperativom pobede, jer i domaćin i šampion gubitkom bodova udaljiće se od želejnih ciljeva zacrtanih za jesenji deo šampionata Mozzart bet Superlige. Domaćini žele da očuvaju četvrto mesto, dok šampion ne želi da zaostane više od sadašnjih šest bodova za liderom Partizanom.

Crveno-beli iz Beograda nemaju samo Pitera Olanjinku u sastavu, ali uz sebe imaju jednu tradiciju pobeda na "Karađorđu" koja traje još od drugog aprila 2016. godine kada su novosadsaki crveno-beli poslednji put osvojili bod na svom terenu! Više uspeha Novosađani su imali na "Marakani", jer su u poslednje dve sezone dva puta ostajali neporaženi.

U prvom kolu Zvezda je bila više nego ubedljiva (5:0), ali su gosti od 24. minuta igrali sa igračem manje kada je bio isključen Busnić. Zvezda je u seriji od sedam mečeva bez poraza (šest trijumfa), dok je Vojvodina u poslednjih šest susreta ubeležila tri pobede i tri remija. 

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

Stadion: "Karađorđe".
Sudija: Milan Ilić.
Strelac: Milosavljević u 12. za Vojvodinu,  a Bukari u 3. i 27. minutu za Zvezdu.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Mateus Indio (od 25. Kembel), Milosavljević – Radulović (od 66. Ivanović), Zukić, Malbašić (od 66. U. Nikolić) – Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić (od 59. Mijailović) – Bukari (od 86. Spajić), Kanga (od 69. Lučić), Hvan, Ivanić – Ndijaje (od 59. Mijatović).