NBA

Tanderi spremili "metlu" Pelikansima: Ništa bez Zajona - Oklahoma vodi 3:0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 00:44
Tanderi spremili "metlu" Pelikansima: Ništa bez Zajona - Oklahoma vodi 3:0 Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert)
Košarkaš Oklahome Čet Holmgren zakucava ispred igrača Nju Orleansa Jonasa Valančunasa.

Oklahoma sve je bliža drugoj rundi plej-ofa NBA lige. Lideri Zapada predvođeni MVP kandidatom Šej Gildžes-Aleksadrom zabeležili su i treću pobedu protiv Nju Orleansa, kome je očigledno, očajnički u ovoj seriji falio Zajon Vilijamson, pa ih sada samo jedan trijumf deli od narednog kruga takmičenja i okršaja sa pobednikom duela Dalas - LA Klipersi - 106:85 (23:19, 37:27, 25:23, 21:16).

Kada se u obzir uzme činjenica da su Pelikansi gotovo u poslednjem kolu regularnog toka sezone ostali bez zagarantovanog mesta u plej-ofu, kao i da su u prvom meču plej-ina izgubili najboljeg igrača, može se reći da uopšte nisu imali sreće ove godine. I pitanje je kako bi se ova serija sa Tanderima završila da se Zajon nije povredio na meču sa Lejkersima, kojima je, uzgred, ubacio čak 40 poena na startu doigravanja.

Sada su posle novog poraza, prvog kod kuće u ovoj seriji, gde tradicionalno ne igraju najbolje ove sezone, stigli na prag eliminacije i samo ih čudo može spasiti u nastavku serije. 
 

 

 

Za razliku od prvog meča, gde umalo nisu uzeli brejk u Oklahomi (92:94), na večerašnjem susretu konstantno su bili u zaostatku. Rezultatsku ravnotežu držali su Pelikansi do sredine druge četvrtine (39:40), da bi nakon toga usledila serija trojki Dorta, nakon čega se Oklahoma 14:0 serijom odlepila na 54:39 i pitanje pobednika rešila već pred odlazak na odmor (60:46).

Iako razlika nije bila velika, videlo se već u tom trenutku da Nju Orleans nema dovoljno energije da zaustavi nalete startera Oklahome, predvođenim sjajnim Gidlžes-Aleksandrom (24p). Procenat šuta Pelikansa na timskom nivou bio je očajan (38 odsto). Iako su u ostalim segmentima igre parirali Oklahomi, bilo je previše promašenih šuteva. Mekalum je imao veče za zaborav (16p, 7/22). Igram je bio solidan (19p, 7/14), ali i nedovoljno aktivan kada je trebalo. Mladi Marfi podbacio je na svim nivoima i jednostavno ništa nije funkcionisalo večeras u napadačkom smislu.

Situacija je sada takva da Oklahoma vodi sa 3:0 u seriji, šansu da završi istu imaće za dva dana u Nju Orleansu i ne bi bilo iznenađenje da vidimo i "metlu" ekipe iz Luizijane, kojoj je tako malo falilo da se dokopa 6. mesta plej-ofa i duela sa Minesotom, pre nego što je "natrčala" na lidera Zapada

 

Cup tree provided by Sofascore