Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena: Crvena zvezda nastavlja juriš na prvo mesto, Voždovac startna prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 12:00
Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena: Crvena zvezda nastavlja juriš na prvo mesto, Voždovac startna prepreka FK Crvena zvezda
Vladan Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde od zadnjeg jesenjeg meča i poraza u večitom derbiju, krajem prošle godine, s nestrpljenjem čekaju početak fudbalskog proleća u Mozzart Bet Superligi Srbije, rešeni da već u današnjem susretu 20. kola, s Voždovcem u njihovoj Ljutice Bogdana 1 (16.30, TV Arena 1 Premium), anuliraju bod zaostatka za liderskim Partizanom. I opet uzmu u svoje ruke odbranu titule. 

Takođe, uvereni da im unosne prodaje mladih i sjajnih prvotimaca u inostranstvo neće poremetiti koncept, odnosno oduzeti previše snage u borbi za sedmu vezanu šampionsku "recku" u trofejnoj istoriji bivšeg vladara Evrope i sveta. Te da će novi (stari) trener Vladan Milojević umeti da anulira sve propuste u radu prethodnika Baraka Bahara.

"Sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu, nije ispunilo visoka očekivanja navijača. Željno iščekujemo nastavak prvenstva, da pokažemo kvalitet i upustimo se u tešku borbu do kraja šampionata. Očekuju nas zahtevne utakmice odmah na početku, nijedna utakmica nije laka, ali sam optimista. U goste nam dolazi neugodna ekipa. Uz večitog rivala to je tim koji najmanje “leži” Crvenoj zvezdi. Dva puta su nas pobedili na “Krovu”, pre dve godine i sada u aktuelnoj sezoni. Bez obzira na promenu trenera, Voždovac u kontinuitetu ima izgrađen stil i filozofiju igre", reči su Milojevića, koji tokom priprema nije mogao da računa na prvotimce koji su igrali njihove reprezentacije na Kupu Azije i Afričkom kupu nacija.

 

 

I najmlađi tim u Srbiji, a i mnogo šire, dobio je novog šefa, s tom razlikom što je "zelene zmajeve" Marko Savić napustio malo pre nastavka SLS, a njegove dužnosti preuzeo najmlađi glavni trener u najvišem rangu srpskog fudbala Nikola Mitić.

"Za svakog trenera i igrača su utakmice protiv dva srpska najtrofejnija kluba uvek idealna prilika za dokazivanje, pa će tako i ovaj meč biti motiv za moju ekipu i mene da se pokažemo u što boljem svetlu. Ovi momci su dokazali da mogu da se nose sa Zvezdom. Za razliku od prve utakmice, podloga ali i ambijent će biti drugačiji, ali to nije nešto što nismo iskusili ranije. Ekipa će se adaptirati, pripremamo se za to", izjavio je Mitić pred debi. 

Aktuelni šampion se posle 19 odigranih utakmica nalazi na drugoj poziciji sa 46 bodova, dok je Voždovac na šestom mestu sa 28. U jesenjoj polusezoni najmlađa ekipa u ligi trijumfovala je sa 3:2 nad crveno-belima na "Krovu" i time debelo zadužila današnjeg domaćina. 

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)
/Miladinović 1, 18, Abubakar 74ag/

subota

Železničar - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 1)
Javor - Partizan 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Vojvodina - Mladost Lučani 15.00 (TV Arena sport 8)
Crvena zvezda - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)
IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

ponedeljak

Napredak - Spartak ŽK 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore