Superliga Srbije

Zvezda pobedom otvorila prolećni deo sezone, Rodić i Olajinka srušili Voždovac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 18:30
Zvezda pobedom otvorila prolećni deo sezone, Rodić i Olajinka srušili Voždovac MN Press
Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na premijeri prolećnog dela sezone Voždovac 2:1. (2:0) u ovkiru 20. kola Mozzart Bet Superlige Srbije

Golovima Milana Rodića i Pitera Olajinke crveno-beli su bez većih problema, uprkos autogolu Aleksandra Dragovića u finišu, upisali pobedu na drugom debiju Vladana Milojeviča na klupi srpskog velikana.

Budući da je Partizan prethodno nadigrao Javor minimalnim rezultatom, Zvezda je i dalje druga sa bodom zaostatka u odnosu na "večitog rivala", dok je Voždovac ostao sedmi sa 28 bodova.

Susret na stadionu "Rajko Mitić" otvorio je Voždovac napadačkom igrom, ali kada je Zvezda uspostavila kontrolu, brzo je došla do gola.

To se dogodilo u devetom minutu kada je posle centaršuta Srđana Mijailovića lopta došla do Rodića, a ovaj je sa 20 metara poslao u gol Voždovca. Bio je to pogodak levog beka na jubileju, budući da je protiv "zmajeva" Rodić odigrao 300. utakmicu u crveno-belom dresu.

Već u 16. minutu Crvena zvezda je vodila 2:0. Posle kornera koji je izveo Gelor Kanga, na odbijenu loptu je natrčao Jovan Šljivić, ali je ona našla put do Pitera Olajinke koji ju je poslao u mrežu Andrije Katića.

 

Pokušavala je Zvezda do kraja prvog poluvremena da stavi tačku na ovaj meč, atraktivno su pokušavali i Osman Bukari i Olajinka, koji je imao nekoliko šansi, ali je Katić bio na visini zadatka. U samom finišu prvih 45 minuta gosti su preuzeli inicijativu, ali nisu stigli do gola.

Drugi deo igre počeo je pomalo uspavano, Zvezda je prvu šansu imala preko Uroša Spajića, da bi se u 67. minutu propisno obrukao Olajinka, koji je sa svega pet metara promašio ceo gol.

Nakon velike zbrke u kaznenom prostoru u 78. minutu, Šerif Endiaje je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i praktično iz ruku izbio loptu Katiću, a onda i pogodio za 3:0, međutim gol je poništen zbog faula nad golmanom Voždovca.

Gosti su nakon toga u 86. minutu smanjili na 2:1 i to autogolom Aleksandra Dragovića. Iz velike daljine probao je Mihajlo Nešković, lopta je zakačila kapitena Crvene zvezde i prevarila golmana Zorana Popovića.

Uspela je Zvezda da sačuva prednost, a treba napomenuti i da je prve minute u crveno-belom dresu upisao i mladi Uroš Sremčević, koji je u 85. minutu zamenio Endiajea.

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: /Rodić 9, Olajinka 16 - Dragović 86ag/

Crvena zvezda: Popović - Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić /od 62. Radojević) - Mijailović, Kanga - Bukari, Šljivić (od 62. Ivanić), Olajinka (od 74. Lučić) - Endiaje (od 85. Sremčević).

Voždovac: Katić - Flemings, Jocić (od 85. Pirgić), Krpić, Lukić, Matić, Mitrović (od 74. Antonijević), Nešković, Vujanović (od 65. Petrović), Đuričić, Đurđević.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)
/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90+4 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)
/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 (0:0)
/A. Radulović 83 pen - Eze Frajdej 90+6/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)
/Rodić 9, Olajinka 16 - Dragović 86ag/

nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)
IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

ponedeljak

Napredak - Spartak ŽK 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore