Superliga Srbije

Imamo super uspomene iz Humske: Lazetić pred sutrašnje gostovanje Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 16:56
Imamo super uspomene iz Humske: Lazetić pred sutrašnje gostovanje Partizanu MN Press
Radovanje trenera TSC-a Žarka Lazetića posle pobede njegovog tima u Superligi

Fudbaleri TSC-a sutra od 19:30 (Arena 1 Premium) gostuju Partizanu u Humskoj u sklopu drugog kola plej-ofa Superlige Srbije, gde bi samo eventualnom pobedom ostali u borbi za plasman u kvalifikacije za Lige šampiona naredne sezone. I to kao drugoplasirana ekipa.

Tim povodom govorio je trener gostujućeg tima Žarko Lazetić, koji se na startu konferencije prisetio prvog ovosezonskog okršaja ovih ekipa u Humskoj, gde je TSC slavio sa 4:0.

"Imamo super uspomene sa prethodne utakmice koja u nama budi pozitivna osećanja. Svaka utakmica je priča za sebe, nema to mnogo veze, osim što će njima dodatno da pomogne, da ih motiviše. Sa druge strane, i nama će pomoći da imamo taj osećaj jer TSC nije pre nikada uspeo da pobedi Partizan. U toj pripremi će sam dolazak tamo na moj omiljeni stadion igračima probuditi dobre emocije, što nije loše. Ali, to ne sme da nas uljuljka", rekao je Lazetić.
 

Trener Topoličana imao je samo reči hvale za crno-bele.

"Ove godine su bili odlični u domaćoj ligi, igraju atraktivno, daju i primaju mnogo golova, opasni su posebno sa loptom i imaju sjajne pojedince koji, ako im date prostora, mogu da reše utakmicu jednim potezom. Da li iz slobodnog udarca, malim prostorima koje im ostavite, u igri jedan na jedan. Prvih pola sata na utakmici protiv Zvezde su bili odlični, možda su odigrali najbolji derbi u poslednje vreme, a mi ih nećemo potceniti."

Zaustaviti tranziciju Partizana biće osnovni cilj njegovog tima.

"Imamo to iskustvo iz prošle utakmice, značiće nam kao i prethodna iskustva kada smo gubili od Partizana ili igrali nerešeno. Jasno je kako i mi i oni igramo, Partizan je opasan u tranzicijama, mi želimo loptu, želimo posed. Kada izgube loptu oni imaju strašno brze igrače koji to znaju da iskoriste. Tako da moramo da budemo perfektni u tome kako stojimo na terenu, kakve odluke donosimo, pronalazimo prostore i reagujemo po gubitku lopte. Ti detalji će uticati na konačni ishod", zaključio je Lazetić.

Šest kola pre kraja prvenstva, Partizan ima sedam bodova više od sutrašnjeg rivala, a čak 10 manje od prvoplasirane Crvene zvezde (80).

 

Standings provided by Sofascore