Vesti iz automoto sporta

Mark Markez na pol-poziciji, prvi put na Dukatiju u trci za VN Španije u Herezu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 14:10
Mark Markez na pol-poziciji, prvi put na Dukatiju u trci za VN Španije u Herezu Guliver/Gerrit van Keulen IV
Staza u Herezu

Višestruki prvak Moto GP i motociklista Gresinija Mark Markez osvojio je pol-poziciju za Veliku nagradu Španije na stazi u Herezu, prvu na Dukatiju, 93. u karijeri.

Drugi je kroz cilj u kvalifikacijama prošao Marko Beceki, član ekipe VR46, koji je za 0,271 bio sporiji od Španca, dok je na trećem mestu bio lider aktuelnog šampionata i vozač Pramaka, Horhe Martin sa zaostatkom od 0,608 sekundi.

Posle njih trojice, četvrto vreme je imao Bred Binder na KTM-u, zatim peti je bio Fabio Di Đanantonio iz VR46 ekipe i Aleks Markez drugi vozač Gresinija.

 

 

Među deset najboljih plasirali su se još i aktuelni prvak Frančesko Banjaja, koji će tako krenuti iz trećeg reda, zatim je iza njega Franko Morbideli, pa drugi vozač fabričkog Dukatija Enea Bastijanini i novajlija Pedro Akosta, zatim sledi tandem iz Aprilije Vinjales i Espagaro.

Redom su od 13 do 23. mesta zauzimali: Žoan Zarko, Migel Oliveira, Džek Miler, Dani Pedrosa, Raul Fernandez, Augusto Fernandez, Štefan Bradl, Đoan Mir, Lorenco Savadori, Luka Marini, Fabio Kvartararo, Takaki Nakagami i Aleks Rins. 
Danas u 15.00 časova se vozi sprint trka, dok je trka za VN Španije na programu sutra u 14.00 časova.