Vesti iz fudbala

Džon van't Šip doneo odluku: Neću biti trener Ajaksa u narednoj sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 20:45
Džon van't Šip doneo odluku: Neću biti trener Ajaksa u narednoj sezoni Twitter/AFC Ajax
Džon Van het Šip napušta mesto trenera Ajaksa

Trener Džon van het Šip je uspeo da sanira katasrofalni start sezone u Ajaksu, ali on nije ubeđen, kao ni rukovodstvo da je dobro dugoročno rešenje, pa slavni tim traži novog trenera za narednu sezonu. 

Ova sezona će se voditi u slavnom holandskom klubu kao jedna od najturbulentnijih u istoriji bez obzira što je Van't Šip uspeo ekipu sa pretposlednjeg mesta na tabeli da dovede na peto posle odigranih 26 kola i izvesno je da će biti u plej-ofu za UEFA Ligu konferencija. Mnogo toga nije odrađeno kako treba, od organizacije sportskog sektora do selekcije igrača.

Van't Šip je proteklih dana razgovarao sa upravom kluba i zajednički su došli do zaključka da se traži novi trener. 

"Poslednjih nekoliko godina razgovarali smo o mom angažmanu u Ajaksu na nekoj drugoj funkciji, ali ona još nije poznata. Neći više biti glavni trener. Sada sam fokusiran na preostalih osam utakmica i posle toga će biti dovoljno vremena za razgovor sa upravom", istakao je Van't Šip.

 

 

Od kraja oktobra prošle godine 60-godišnji Van't Šip je preuzeo poljuljani Ajaks u najgorem mogućem položaju na tabeli, došao je do pete pozicije koju je negde i obećao.

"Kada sam potpisao, zapravo sam navijao za Klasa-Jan Huntelara i Kelvina de Langa i da ja budem produđetak omladinske akademije. Ali, stvari se brzo menjaju u fudbalu. Po zavrpšetku sezone razgovaraću sa direktorm Krosom. Mislim da je namera da moj novi ugovor u Ajaksu isteklne u isto vreme kada i njegov", rekao je trener koji bi faktički ostao zaposlen u klubu, a na nekoj drugoj funkciji do leta 2025. godine.

Mediji ističu da četiri imena figuriraju kao ozbiljni kandidati za novog trenera Ajaksa, ali licitacija u medijima tek počinje...