Superliga Srbije

Rapid iz Bukurešta dogovorio sa Voždovcem kupovinu golgetera Borisava Burmaza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 15:07
Rapid iz Bukurešta dogovorio sa Voždovcem kupovinu golgetera Borisava Burmaza MN Press
Borisav Burmaz napušta Voždovac

Voždovac je imao veoma zapaženu jesen, sa najmlađim timom i prosekom od 21,6 godina, trener Marko Savić je napravio veoma konkurentan takmičarski tim, pobedio je i Crvenu zvezdu, ali na zimu će morati da traži novog golgetera. Rapid iz Bukurešta je dogovorio da za 400.000 evra kupi prvog strelca tima Borisava Burmaza.

Dogovor rumunskog kluba i "zmajeva" je postignut, napadača očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora. Strelac 10 pogodaka ove jeseni i nekadašnji izdanak Crvene zvezde moraće ipak malo da sačeka sa registracijom u novom klubu.

Razlog za to je sudska presuda protiv rumunskog kluba u sporu sa bivšim vezistom Milošem Pavlovićem, nekadašnjim igračem Voždovca. Pavlović je za Rapid igrao tokom 2013. godine i tek deceniju kasnije, posle raznih tužbi i dugotrajnog spora, naređeno je da mu se isplati 700.000 evra.

 

 

Kada rumunski klub plati ovaj iznos moći će da registruje Burmaza kome su konkurencija u napadu Albion Rahmani i Marko Dugandžić. Burmaz ima 22 godine, posle omladinskog staža u Crvenoj zvezdi, senirosku karijeru gradio je u Grafičaru, Radničkog 1923, a od 2022. godine je bio član Voždovca. Za "zmajeve" na 51 meču postigao 19 golova, a čak 10 ove jeseni u 18 susreta Mozzart bet Superlige. Popularni "Hulk" napušta Beograd...

Rapid je jesenji deo sezone u Rumuniji završio na četvrtom mestu sa 33 boda, jednim manje od Univerzitatee, tri od Kluža i čak 11 manje od FCSB-a. Cilj je ostati među prvih šest ekipa koji posle prvog dela igraju u plej-ofu za titulu.