Superliga Srbije

(VIDEO) Vojvodina prekinula seriju Zvezde od 2016.: Glazer sačuvao šampiona, a Carević "lale"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 19:25
(VIDEO) Vojvodina prekinula seriju Zvezde od 2016.: Glazer sačuvao šampiona, a Carević "lale" MN Press
Gužva u šesnaestercu Vojvodine

Vojvodina je prekinula niz od 11. uzastopnih poraza od Crvene zvezde na "Karađorđu", ponovo je kao i 2016. godine bilo 0:0, ali "lale" mogu više da žale za propuštenim prilikama Serija, Radulovića. Golman Omri Glazer je sačuvao šampiona koji posle dva večita derbija nije imao dovoljno energije da nastavi sa dugom serijom trijumfa u Novom Sadu i posle 32. kola Mozzart bet Superlige. Pet kola pre kraja, Zvezda je za milimetar bliža odbrani titule, Vojvodina je zadržala peto mesto. 

Vojvodina i Crvena zvezda imali su veliki energetsko-emotivni utrošak u prethodnih sedam dana, obezbedili su plasman u finale Kupa Srbije 23. maja u Loznici, pa se i očekivalo da obe ekipe uđu sa maksimumom želje, ali manjkom energije. U tvrdom, taktički okovanom prvom poluvremenu bilo je mnogo duela, ne značajno jakog tempa, ali malo prilika. 

Tako je Crvena zvezda, koja je nanizala čak 11 poslednjih pobeda na "Karađorđu" završila poluvreme bez udarca u okvir gola, sa samo dva pokušaja Olanjinke i Ivanića. Mladi Uroš Sremčević je bio u sendviču dvojice iskusnih štopera i bez pravih lopti od Kataija, Ivanića, Olanjinke.

Domaćin je jako dobro zatvorio prilaze golu Carevića, a imao je i nekoliko dorbo osmišljenih kontri. Najbolju je imao Seri, a kada je ušao iskosa u šesnaesterac pogodio je samo bližu stativu okvira gola, takođe ne mnogo zaposlenog Omrija Glazera. 

Što je meč odmicao bilo je vidljivo da su više svežine imali fudbaleri domaćina iz Novog Sada. Da nisu na golu imali budnog Carevića, možda bi od 49. minuta bili u minusu jer je Katai imao zicer. Golman "lala" je maestralno odbranio.

Na drugoj strani, jako dobro su igrači Vojvodine rešavali presing Zvezde, pa su nekoliko puta dolazili u zicer pozicije, ali Dragović, Mijailović, Spajić sa odličnim golmanom Glazerom čuvali su "nulu" šampiona. Seri je imao zicer, Glazer se kao pauk raširio i odbranio, a sličnom intervencijom sprečio je Radulovića da promeni rezultat.

Istrošila se Vojvodina u tim kontrama, Zvezda je u poslednjih 15-20 minuta imala više od igre, poluprilike, ne i dobru akciju koja bi rezultirala trijumfom. Carević je na samom kraju odbranio udarac Hvanga i sačuvao "lale".

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Stadion: Karađorđe.
Sudija: Novak Simović.

VOJVODINA: Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze - Mateus, Savićević (od 80. Vukanović) - Radulović (od 70. Kembel), Zukić, Seri - Ivanović (od 85. L. Jovanović).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mimović, Spajić, Dragović, Mijailović - Stamenić (od 61. Šljivić), Hvang - Olanjinka (od 89. Endijaje), Katai (od 61. Kanga), Ivanić (od 61. Bukari) - Sremčević (od 46. Kraso).

Mozzart bet Superliga, 32. kolo

Plej-of

Petak

Čukarički - Mladost L. 4:1 (2:1)
/Kovač 31, V. Melo 40, 49, Rogan 90+1 - Silue 18/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Napredak - Radnički 1923 0:3 (0:3) u toku
/Zorić 12, Ristić 28 pen, Sahli 45+1/

Partizan - TSC 19.30

 

Standings provided by Sofascore