Vesti iz fudbala

Miloš Degenek: Ubeđen sam da ću kao trener osvojiti Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.04.2024 18:43
Miloš Degenek: Ubeđen sam da ću kao trener osvojiti Ligu šampiona FK Crvena zvezda
Miloš Degenek, fudbaler Crvene zvezde

Fudbaler Crvene zvezde, Miloš Degenek, bio je gost u podkastu "Fantazi triling", u kome je govorio o mnogim temama.

Degenek je tokom karijere igrao za mnoge klubove, a trenutno po treći put nosi crveno-beli dres. 

U svom prvom mandatu ostavio je dubok trag, pošto je sa ekipom iz Ljutice Bogdana igrao Ligu šampiona, u čuvenoj sezoni kada je Zvezda nadigrala kasnije šampiona Evrope, Liverpul, a posebno se pamte dve asistencije sada iskusnog štopera u revanš meču protiv Salcburga, kada su crveno-beli i obezbedili plasman u elitno evropsko takmičenje.

Takođe, Degenek može da se pohvali i da je od 2016. godine reprezentativac Australije, sa kojom je igrao na Mundijalu 2018. godine u Rusiji i 2022. u Kataru.

Degenek je prvo prošao kroz svoju karijeru.

"Igrao sam u dosta klubova, u Americi sam bio u malom gradu, ali je to organizacija koja je ubedljivo najbolja. Sa druge strane Japan je nešto posebno, od arhitekture, kulture, pa sve do fudbalske lige koja je i dalje mlada. Namerno sam izostavio Zvezdu iz ove priče, svima je jasno šta mislim o Zvezdi jer sam se u nju tri puta vraćao. Niko ne može da mi kaže da voli Zvezdu više od mene, mislim da smo se samo Milijaš i ja po tri puta vraćali", počeo je Degenek.

O utakmici sa Napolijem, prvoj posle dugo vremena za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona.

"Ljudi su to dugo čekali i bilo mi je drago jer je Napoli veliki klub. Trener im je bio Anćeloti, a na terenu Hamšik, Insinje, Kaljehon... Sećam se kad su puštene karte u prodaju, trčao sam pored Marakane, to mi je rutina, i kolona nije prestajala. Nisam mogao da verujem šta se dešava".

O pobedi nad Liverpulom:

"Ko se tome nadao... Niko nije verovao, pa ni mi, pošto smo tamo izgubili 4:0. Mi smo tom pobedom mnogo poremetili grupu i tako malo 'zeznuli' Liverpul".

Degenek je čuvao Virdžila Van Dajka na tom meču.

"To je bilo nerealno, sećam se da sam dobio prvi duel i da sam bio veoma uzbuđen, skočio sam više od njega. To je gromada od čoveka, ima 105 kilograma, a ja 80. On svaka tri dana igra utakmice, i Liverpul igra utakmice u tom ritmu, mi na to nismo navikli. To je jednostavno moć".

Degenek je nekoliko puta tokom podkasta istakao kako želi da se oproba kao trener, a u jednom momentu je rekao da je maltene siguran da će osvojiti Ligu šampiona kao šef stručnog štaba.

"Ubeđen sam u to da ću da osvojim jednog dana Ligu šampiona kao trener. U to sam ubeđen".

Na pitanje da li bi više voleo da bude trener kao Pep Gvardiola ili Jirgen Klop, Degenek je bio kratak i jasan.

"Kao Čolo Simeone", završio je štoper Zvezde.