UEFA Liga šampiona

Olimpijakos i Milan u finalu Omladinske Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 20:17
Olimpijakos i Milan u finalu Omladinske Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Jan-Karlo Simić će igrati u finalu Lige šampiona

UEFA Liga šampiona stigla je do polufinala, a u Omladinskoj Ligi šampiona poznati su finalisti: omladinci Olimpijakosa i Milana boriće se u Nionu u ponedeljak 22. aprila od 19.00 časova za trofej. Oba polufinalna meča bila su rešena posle penal serija.

Prvi su do cilja stigli igrači Olimpijakosa koji su posle izvođenja penala bili supešniji od vršnkjaka iz Nanta 0:0 - 3:1 penalima. Blistao je grčki golman Sina koji je odbranio Le Tua i Asapandija u prve dve serije dok je Leru pogodio okvir gola. Muzakitis je promašio prvio penal za Olimpijakos, ali su zatim pogađali Bakulasm Kostulas i Liacikuras.

 

 

Milan je bio na pragu eliminacije od Portoa, ali je golom Aleksanda Simelhaka u trećem minutu nadoknade izborio remi 2:2 da bi posle penal serije slavio 4:3. Italijani, koje je iz A tima pojačao srpski reprezentativac Jan-Karlo Simić, stigli su do prednosti u 12. minutu preko Filipa Skotija, Meireleš je izjednačio u 41. minutu iz penala jer je Bartesagi igrao rukom, da bi vođstvo "zmajevima" doneo defanzivac Gabrijel Bras u 65. minutu. 

 

 

U penal seriji ponovo je zablistao golman, ovog puta Milana Noa Ravejre. Odbranio je penal Meirelešu, Žil Martins je promapio ceo gol, dok je kod Milana neuspešan bio samo naš Simić. Njegov udarac odbranio je Diogo Fernandeš.