UEFA Liga Evrope

Bajer oborio Juventusov rekord, sad juri Seltikov: "Farmaceuti" bez poraza na 44 utakmice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 08:51
Bajer oborio Juventusov rekord, sad juri Seltikov: "Farmaceuti" bez poraza na 44 utakmice Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena

Remijem protiv Vest Hema u četvrtfinalu Lige Evrope fudbaleri Bajera iz Leverkuzena uspeli su da izbore plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju i ujedno obore rekord Juventusa iz 2012. godine.

Naime, tim koji sa klupe predvodi španski stručnjak Ćabi Alonso odigrao je ove sezone 44 zvanične utakmice i ni na jednoj nije poražen, dok je italijanskom predstavniku pre 12 godina to pošlo za rukom na jednom meču manje.

Ovim uspehom šampion Nemačke je postavio novi rekord u 21, veku i u tom neverovatnom nizu uspeo je da ostvari 38 pobeda, dok je samo šest puta remizirao.

 

 

Svetski rekord u nepobedivosti i dalje drži škostki Sektik koji je od novembra 1915. do aprila 1917. godine imao niz od 62 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, a zanimljivo je da su tokom 1916. godine odigrali dva meča u istom danu i oba pobedili.

Drugi na ovoj listi je belgijski Union koji ima dve pobede manje od škotske ekipe, ali treba imati na umu da su oba ova rekorda postavljena u vremenu kad se nisu igrale međunarodne utakmice, te stoga, uspeh Leverkuzena dobija na značaju.