La Liga

Prvi čovek Katalonaca, Đoan Laporta, posle razgovora sa dosadašnjim trenerom istakao: Ćavi ostaje u Barseloni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 15:01
Prvi čovek Katalonaca, Đoan Laporta, posle razgovora sa dosadašnjim trenerom istakao: Ćavi ostaje u Barseloni Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Đoan Laporta, predsednik Barselone

Sve je završeno. Ćavi Ernandez ostaje trener Barselone. Tražili su Katalonci rešenje mesecima unazad za novog šefa struke, ali nisu mogli da nađu taj kalibar koji su želeli. 

Kada su već presušili sa resursima, uprava kluba odlučila je da krene u novi "napad" na Ćavija, koji je istina u više navrata isticao da neće promeniti odluku o odlasku na kraju sezone. Ipak, legendarni as se predomislio na radost navijača i rukovodstva Barselone. 

Ćavi Ernandez će odraditi ugovor do kraja i leta 2025. godine, a saradnja će sigurno biti nastavljena i posle toga.

Svi znaju da sam veliki navijač Barselone i uvek želim da radim ono što je najbolje za klub. Za mene je celina najvažnija. Kad sam se sastao sa predsednikom rekao sam mu svoju poziciju, ali sam dobio veliko poverenje od predsednike, sportskog sektora čitave uprave, pristanak igrača je takođe bio veoma važan, zbog njih sam shvatio da ovaj projekat mora da se nastavi", rekao je Ćavi. 

 

 

Sadašnji trener Barselone, ovu odluku je doneo posle jučerašnjih razgovora sa predsednikom kluba, Đoanom Laportom i sportskim direktorom Dekom.

"Radimo dobro, u pitanju je pobednički projekat. Navijači su mi takođe pokazali da moram da nastavim, kao i stručni štab. Uvek razmišljam o tome šta je najbolje za klub. U januaru sam mislio da je najbolje da odem, ali sada su se okolnosti promenile. Doneo sam najbolju odluku. O tome smo direktno razgovarali juče"

Ambicije ostaju iste i u tom smislu se ništa neće menjati, što je potvrdio trener Barselone.

"Mislim da naš projekat nije završen i da može biti pobednički. Postoji koktel razloga zbog kojih nastavljam posao, ali ključ svega je poverenje od strane svih u klubu”, rekao je Ćavi.

Zatim je predsednik kluba Đoan Laporta objasnio i kako je došlo do nastavka saradnje. 

Drago mi je što mogu da objavim da Ćavi ostaje trener Barselone. Imao je izjave u kojima je govorio da razmatra da ode, ali juče me je ubedio u entuzijazam koji ima prema našem projektu i čitavom timu sa kojim želi da nastavi da pobeđuje. Neke promene će biti napravljene da bismo napredovali. Stabilnost je ipak najbitnija za uspešne projekte, a posebno za ovaj", rekao je Laporta.  

 

 

Ne krije prvi čovek kluba su sve zadovoljni što se na kraju ovo pitanjwe rešilo na najbolji mogući način. 

"Sjajne vesti su da Ćavi ostaje, kad pogledamo tim koji imamo, uz veoma mlade, talentovane ljude, njima je potrebna stabilnost. On je za njih referenca i to je lako primetiti. Veoma sam srećan, čitav bord direktora jednoglasno je podržao njegovu odluku”, rekao je prvi čovek Barselone.

 

 

Nekadašnji as preuzeo je tim u novembru 2021. godine i od tada je sa Barsom osvojio titulu i Superkup Španije. 

Ove sezone nije bio tako uspešan, uz eliminacu iz Lige šampiona u četvrtfinalu, izvesno je da će i Realu  predati krunu u prvenstvu. Ipak, Barselona je da budućnost prepusti Ćaviju.