La Liga

Kapiten Naćo Fernandez najavio da napušta Real Madrid na kraju sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 19:28
Kapiten Naćo Fernandez najavio da napušta Real Madrid na kraju sezone Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Naćo Fernandez je zaustavio u sredu Erlinga Halanda

Šok u Madridu, Naćo Fernandez kapiten Real Madrida, obavestio je trenera Karla Anćelotija i predsednika Florentina Pereza da ima želju da napusti klub na kraju sezone po isteku ugvora!

Iskusni defanzivac koji je ponikao u klubu i igrao profesionalno samo u belom dresu, beka ili štopera, šta god su treneri zahtevali, rešio je da posle 12 godina stavi tačku na svoju karijeru u klubu njegovog života.

Fudbaler koji je debitovao 2011. godine kod trenera Žozea Murinja, dva poslednja leta je produžavao ugovor sa Realom, ali je izgleda sada došao kraj. Ne zato što klub to ne želi, već zato što je nekadašnji španski reprezentativac to odlučio. Prošlog leta je imao slične misli, pa su ga preobratili predsednik i trener. Dali su mu kapitensku traku, Naćo je već podigapo pehar Superkupa, imaće priliku da to učini i u Primeri La Ligi i možda u UEFA Ligi šampiona.

Šta su pravi razlozi da 34-godišnji defanzivac, koji je maestralno čuvao Erlinga Halanda u sredu na "Etihadu" i pokazao samo da još nije za "staro gvožđe" svi u Španiji sa nestrpljenjem očekuju da čuju od njega.

 

 

Španski mediji ističu da Naćo ima ideju da doživi fudbal negde van Reala i Španije, a zna se da je Inter poželeo da ga dovede i prošle sezone, kao zamenu za Milana Škrinjara. Ne bi trebalo isključiti i neku ponudu iz Saudijske Arabije ili MLS lige, ali za sada stoji samo Načova želja da ne nastavi u Real Madridu.

Hoće li ga Perez i Anćeloti još jednom nagovoriti da ostane ostaje da se vidi. Za Real je odigrao 355 mečeva uz 16 golova i devet asistencija, a osvojio je čak 23 trofeja sa Realom, čak pet UEFA Liga šampiona. Za selekciju Španije je odigrao 24 meča uz jedan gol, osvojio je UEFA Ligu naciju, bijo je prvak Evrope sa selekcijom do 17 godina (2007) i sa selekcijom do 21 godine (2013).