Vesti EURO 2024

Španija oslabljena u polufinalu: Pedri završio EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 18:00
Pedri takođe neće moći da nastupi na većini priprema Barselone. Guliver
Pedri takođe neće moći da nastupi na većini priprema Barselone.

Za sada se Španija pokazala kao najbolja reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Pobeda protiv domaćina u polufinalu posle produžetaka rezultatom 2:1, samo potvrđuje da se tim sa Pirineja ozbiljno zagrejao za trofej Starog kontinenta. Ipak, imaće poteškoće u igračkom kadru, s obzirom da su protiv "Elfa" izgubili jednog od ključnih fudbalera. 

Naime, Pedri, mladi vezista Barselone, doživeo je povredu u osmom minutu utakmice posle oštrog starta Tonija Krosa. Čekali su svi na oglašavanje tamošnjeg saveza povodom stanja igrača, a ono se ispostavilo kao nimalo dobro. Fudbaler Španije biće prinuđen da odmara mesec dana kako bi se sanirala povreda, a to znači da više neće moći da pomogne svojim saigračima na EURO 2024. 

"Posle medicinskih ispitivanja kojima je podvrgnut Pedri, ustanovljeno je da je pretrpeo unutrašnje bočno uganuće levog kolena drugog stepena. Fudbaler će ostati sa saigračima do kraja takmičenja", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Španije.

 

 

Takođe, zbog ovog peha neće moći da učestvuje u dobrom delu priprema katalonskog kluba, a između ostalog neće moći da igra na utakmicama protiv Mančester Sitija, Real Madrida i Milana tokom boravka ekipe u Sjedinjenim Američkim Državama.

U polufinalu će se Španija susresti sa Francuskom devetog jula u polufinalu, dok će finale biti na programu 14. jula. Sve utakmice možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.