Vesti EURO 2024

Ferdinand i Lineker glasaju za ukidanje produžetaka na EURO: Igraći će pući

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 12:26
Rio Ferdinand i Gerli Lineker, bivši fudbaleri, protiv produžetaka na EURO Guliver
Rio Ferdinand i Gerli Lineker, bivši fudbaleri, protiv produžetaka na EURO

Treće četvrtfinalno veče na Evropskom prvenstvu u fudbalu donelo je dve duge utakmice, jer je Španija tek pred sam kraj drugog produžetka izbacila Nemačku, dok duel potonjeg slavljenika Francuske i Portugala nije rešen ni u dodatnih pola sata igre već tek penal serijom.  

Rio Ferdinad i Geri Lineker su oba susreta u Nemačkoj ispratili u svojstvu stručnih komentatora BBS-a i kao bivši igrači se odmah javno založili za ukidanje "trećeg i četvrtog poluvremena" na budućim EURO.

"Moram priznati da ovih dana preispitujem smisao produžetaka. Kraj je neverovatno teške sezone, a od njih se traži da odigraju mnogo utakmica. Mislim da je to jedan od razloga zašto igrači na ovom turniru izgledaju tako umorno... Možda bi im se moglo dati nešto zauzvrat, kada se od njih već traži da toliko puno. Recimo, mogli bi se ukinuti produžeci. Kada dođe do njih ionako svi žele gledati penale", ima ideju Lineker.

 

 

I drugi slavni engleski fudbaler misli da bi to bilo pravično rešenje, pri čemu bi i publiku oslobodilo daljeg mrcvarenja, pre daleko atraktivnijeg nadmudrivanja u udarcima sa bele tačke. 

"Doći će do tačke pucanja. Igrači će pući, budemo li smišljali nova takmičenja i nove utakmice. Mislim da to nije pošteno prema njima. Mora se pronaći način da se smanji minutaža koju igraju. Umesto da se igraju produžeci trebalo bi se odmah pristupiti izvođenju jedanaesteraca", dodao je Ferdinand.