Vesti EURO 2024

Tomas Miler posle poraza od Španije rekao zbogom reprezentaciji Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 10:26
Tomas Miler, nemački fudbaler, završio s igranjem za nacionalni tim Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images
Tomas Miler, nemački fudbaler, završio s igranjem za nacionalni tim

Minimalan, ali pretežak poraz Nemačke od Španije na fudbalskom prvenstvu Evrope bio je "poslednji ples" Tomasa Milera u dresu državnog tima, jer je u 34. godini sam odsvirao kraj karijere među "pancerima".

Nije u pitanju nikakva odluka u afektu, usled velikog emotivnog pražnjenja posle gola primljenog u pretposlednjm minutu produžetka derbija četvrtfinala, jer ju je iskusni napadač najvio jop pre početka EURO.

"Da, prilično je izvesno da je ovo bila moja poslednja utakmica za Nemačku", potvrdio je igrač Bajerna u izjavi za medije, neposredno posle svog 131. nastupa u selekciji domaćina aktuelnog takmičenja.

Za Nemačku je debitovao još 2010. godine i od tada je psostigao 45 golova. S reprezentacijom je 2014. bio svetski prvak u Brazilu. U karijeri je igrao samo za Bajern, čiji je član od 2000. godine i za to vreme skupio je 707 nastupa i 242 pogotka.

Osim MIlera od igranja za svoju zemlju oprostio se i Toni Kros, koji je u taj deo penzije otišao s navršenih 35 godina, nakon 114 utakmica i 17 golova u dresu Nemačke.