Vesti EURO 2024

Francuska bez gola iz igre do polufinala EP: Didije Dešan pozvao na oprez i objasnio što je zamenio Mbapea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 02:02
Selektor Francuske Didije Dešan u zagrljaju sa Robertom Martinezom Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Selektor Francuske Didije Dešan u zagrljaju sa Robertom Martinezom

Selektor Francuske Didije Dešan priznao je da njegova ekipa mora da počne da postiže golove ukoliko želi da osvoji Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Sušni period nastavljen je za "trikolore", koji ni večeras nisu uspeli da zatresu mrežu rivala iz igre na takmičenju u Nemačkoj. Ipak, i pored tog poražavajućeg podatka, izborili su polufinale gde će igrati protiv Španije, dok su mesto među četiri najbolje selekcije na turniru, bezecovali posle boljeg izvođenja penala protiv Portugalije - 0:0 (5:3).

Interesantno, ni na ovom meču Francuska nije dala gol iz igre, produživši neslavan niz na pet utakmica. Pobede nad Austrijom i Belgijom došle su nakon autogolova rivala, dok je jedini pogodak za "trikolore" u Nemačkoj do sada postigao Kilijan Mbape protiv Poljske. I to sa "bele tačke".

Tim povodom govorio je Didije Dešan, koji je rekao posle utakmice sa Portugalijom, da njegova ekipa mora da pronađe način da postiže golove ukoliko želi da osvoji prvenstvo.

"Moramo da dajemo golove, nemamo drugih opcija... Kada postižete golove, možete se izvući sa mnogo toga. U suprotnom, nalazimo se na milost i nemilost protivnika. Mi smo, ipak, uprkos tome, došli do polufinala Evropskog prvenstva što je samo po sebi veliki uspeh i želim još malo da uživim u tome i da ne razmišljam o problemima sa našom efikasnošću", rekao je Dešan i pohvalio golmana Majka Manjana za sjajne odbrane u Hamburgu.
 


Selektor Francuske potom se osvrnuo na status Kilijana Mbapea, koji je zamenjen večeras pre poslednjeg zvižduka, zbog, kako tvrdi Dešan, problema sa kondicijom.

"Bio je umoran. Kilijan i ja imamo otvoren odnos i znam koliko želi da pomogne svojoj ekipi. Rekao mi je večeras da nema snagu da istraje do kraja, pa sam ga zamenio. Jednostavno, nismo u situaciji da ga izgubimo, a da se radi o igraču sa velikom željom da igra za nacionalni tim, dovoljno govori podatak da je on i dalje tu uprkosim problemima sa leđima i sa polomljenim nosem. Trenutno nije u top formi, ali daje sve od sebe i za to smo mu jako zahvalni", rekao je između ostalog Dešan.

Francuska će se za mesto u finalu boriti sa Španijom.