Vesti EURO 2024

Kristijano Ronaldo je fudbalska legenda: Velike reči Mbapea o svom idolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 16:25
Kilijan Mbape pozdravlja Kristijana Ronalda na takmičenju u Ligi nacija Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File
Kilijan Mbape pozdravlja Kristijana Ronalda na takmičenju u Ligi nacija

Reprezentativac Francuske Kilijan Mbape uoči duela sa Portugalijom u petak, pohvalio je Kristijana Ronalda, rekavši da je bivši as Real Madrida fudbalska legenda i jedinstvan igrač koji mu je mnogo pomogao u karijeri.

Četvrtfinalni susret Francuske i Portugalije na programu je u petak od 21 čas, a duel iz Hamburga možete pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Uoči ovog duela, Kilijan Mbape razgovarao je sa medijima i podelio utiske, a u prvi plan istakao je koliko se divi Ronaldu, svom idolu, kome će ovo biti poslednje Evropsko prvenstvo.

"Svi znaju koliko se divim Kristijanu Ronaldu kao igraču. Imao sam sreće da budem sa njim rame uz rame, da ga upoznam i porazgovaramo. I dalje smo u kontaktu. On mi uvek pomaže, informiše se šta mi se dešava u životu i savetuje me. To je za mene čast, posebno kada razmislimo o tome šta je uradio za svet fudbala. Bez obzira šta se desilo pre ili šta će se desiti posle, on će biti fudbalska legenda."
 

Tanjug/AP Photo/Mathias Schrader

 

 

Kilijan Mbape nedavno je potpisao ugovor sa Realom, gde je Ronaldo igrao od 2009. do 2018. godine, pa je na konferenciji za medije upitan da li to vidi kao svojevrsno "prenošenje štafete".

"Ne, on je jedinstven. Samo je jedan Kristijano Ronaldo, uvek će biti samo jedan. Idem svojim putem. Moj san o igranju za Real Madrid postaje realnost. Nadam se da ću i ja moći da ostavim trag u fudbalu, ali neću pisati sledeće poglavlje Kristijana Ronalda. Nadam se da ću moći da budem jedinstven u Real Madridu i da ću biti potpuno drugačiji."

Mladi Francuz bio je najbolji strelac Svetskog prvensta 2022. godine u Kataru sa osam golova, dok je u Nemačkoj postigao svega jedan, i to iz jedanaesterca.

"Imali smo drugačije igrače kada sam počeo, na primer Pola Pogbu u sredini terena i sa njim sam znao da moram da spustim glavu i da trčim i da tražim loptu. Sada je naš stil igre drugačiji. Imamo novi tim, a ja kao napadač moram da nađem način da se prilagodim svakoj situaciji, saigračima i drugačijim profilima igrača na terenu", rekao je Mbape i dodao:

"Treba analizirati tip igrača sa kojima igrate. Sa igračima koje imamo, mi možda ne možemo da idemo u prostor, pošto to nije njihov stil igre. Ali kad ima prostora, volim da ga osvajam", rekao je Mbape.