Vesti EURO 2024

Poljska prva ispala sa EURO 2024: Treći meč puka formalnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 23:12
Fudbaleri Poljske ne mogu više u nokaut fazu EURO tanjug/(AP Photo/Petr Josek
Fudbaleri Poljske ne mogu više u nokaut fazu EURO

Pre završetka drugog kruga mečeva na Evropskom prvenstvu u fudbalu jedna reprezentacija je već ostala bez ikakvih šansi da produži boravak u Nemačkoj posle grupne faze, jer Poljska nema više nikakvih šansi u grupi D

Večerašnji ubedljivi i lagan poraz od Austrije počeo je da im izmiče tlo pod nogama, da bi posle potonji nerešen rezultat Francuske i Holandije definitivno "svukao" Roberta levendovskog i ekipu "pod zemlju". 

Poljska nema ni bod posle 180 minuta, ispred nje je Austrija sa tri, ali sa pobedom u međusobnom duelu. I to znači da za tim selektora Mihala Probeža poslednja utakmica u grupi, protiv Francuske, neće imati baš nikakav takmičarski značaj.

Poljaci su do ovog EURO dobacili kroz baraž, eliminacijama Estonije i Velsa, a na samom turniru nisu pokazali ništa vredno produženog boravka u društvu najboljih selekcija Starog kontinenta. 

Prvo su izgubili od Holandije, a onda i od Austrijanaca, za preran završetak njihovog petog učešća na kontinentalnim takmičenjima. Samo jednom su prošli grupu, 2016. godine, kada su stigli do četvrtfinala. 

 

Standings provided by Sofascore