Vesti EURO 2024

Grupa D na TV Arena sport: Vicešampion sveta kreće po evropsku titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 09:28
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Kataru fudbaleri Francuske su zaustaljeni u finalu, kada ih je pobedila Argentina, a reprezentativci "galskih petlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj žele da se popnu na pobedničko postolje.

Veruju u ekipi slektora Didijea Dešana da su kadri da to učine, i brojni stručnjaci ih, uz selekciju Engleske svrstavaju u prve favorie za osvajanje pehara.

Prva zvezda na ovom EURO bez dileme je Kilijan Mbape koji je neposredno pred puta u Nemačku potpisao ugovor sa Real Madridom, pa je sada potpuno fokusiran na obaveze u nacionalnom dresu Francuske.

 

 

"Na utakmicama Evropskog prvenstva veoma često nije važno koliko ste fizički, već mentalno spremni. To je od presudnog značaja, a ja mislim da jesam, I ne samo ja, nego svi moji saigrači. Odmah po okuppljanju reprezentcije sam razgovarao sa selektorom o mojoj ulozi u timu, rekao mi je da će se ona menjati tokom turnira, ali sa tim nemam nikakav problem. Šta god treba da uradim ja ću uraditi da ekipi bude bolje", rekao je Mbape.

Austrija je u sklopu priprema za EURO uspela da savlada Srbiju, pokazala je na tom meču da poseduje kvalitet, a reprezentativac Konrad Lajmer veruje da će takvu igru ponovti i večeras u Dizeldorfu od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium).

"Dugo smo se prirpemali za ovo takmičenje i ne krijemo da imamo velike ambicije Igramo Evropsko prventsvo u susednoj zemlji, gde mnogi naši reprzentativci rade i žive, a verujem i da ćemo na tribinama imati sjajnu podršku. Francuska je jedna od najjačih reprezentacija na svetu, to svi znamo, ali ovde se ne radi o tome ko je kvalitetniji, nego ko će izaći na teren i pokazati više. Potrudićemo se da to budemo mi", rekao je pred početak susreta reprezentativac Austrije.

EURO 2024

GRUPA D, 1. kolo

Poljska – Holandija 1:2 (1:1)
/Buksa 16 - Gakpo 29, Veghorst 83/

Austrija - Francuska 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore