Vesti EURO 2024

Grupa E na TV Arena sport: Slovaci bi da budu prvi koji su iznenadili favorita, Belgijanci sigurni u sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 08:59
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Kad su krajem prošle godine žrebani parovi za grupnu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, svima je zapalo za oči da je selekcija Belgije ubedljivo najkvalitetniji tim u grupi E. I igrački i po položaju na FIFA rang listi.

"Crveni đavoli" su treći na tabeli najboljih selekcija sveta, a od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) će odmeriti snage protiv Slovačke koja je 48 u tom poretku i sasvim je jasno da bi sve osim pobede tima sa severa Erope bilo veliko iznenađenje.

 

 

"Konačno smo dočekali da i za nas počne ovaj EURO. Dugo smo u Nemačkoj, igrači su već postali malo nestrpljivi i meni je drago što danas konačno izlazimo na teren. Atmosfera u ekipi je pozitivna, nije ovo isti tim kao sa nekih ranijih takmičenja, ovo je neka sasvim nova belgija, ali su očekivanja ista. Pobeda je sve što nas zanima jer je naš primarni cilj plmsna u durgi krug", rekao je selektor Belgije, Domeniko Tadesku.

Tokom prethodna tri takmičarska dana svi favorti na EP u Nemačkoj su ostvarili pobede, pa u taboru Sovačke veruju da oni mogu da budu ti koji će prekinuti tu seriju.

"Ne bežimo do toga da je Blgija faorit. Oni imaju sjajan tim, treći su na rang listi FIFA i to mormao da poštujemo. Ipak, ovo je Evrooko prvenstvo,si imaju pravo ads e nadaju,mpa tako i mi. Imamo svoje adute i verujem da možemod aizvučemo pozitivan rezultat#, kaže selektor Frančesko Kalcone.

Grupa E, 1. kolo

Rumunija - Ukrajina 15.00 (A1P)
Belgija - Slovačka 18.00 (A1P)