Vesti EURO 2024

Grupa E na TV Arena sport: Rumuni žele da obraduju selektora za rođendan, Ukrajinci silno motivisani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 08:40
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Prvi susret četvrtog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj otvoriće reprezentativci Rumunije i Ukrajine koji se od 15.00 časova, u okviru grupe E, sastaju na "Alijanc areni" u Minhenu.

Dve ekipe podjednakih su kvaliteta, predviđanja su da će se boriti za treće mesto u grupi, ali nije isključeno da mogu i do iznenađenja i plasmana među prve dve ekipe, dok je to drugo mesto "rezervisano" za Belgiju koja je apsolutni favorit u grupi.

Fudbaleri Rumunije u ovom susretu imaju i dodatni motiv, budući da je njihovom selektoru Edvardu Jordanesku u nedelju bio 46. rođendan.

 

 

"Spremni smo za otvaranje ovog Evropskog prvenstva i verujemo da možemo do pobede. Puni smo samopouzdanja i elana, a voleli bismo i da poklonimo selektoru Jordanesku pobedu za njegov jučerašnji rođendan. Zaista je neverovatn osećaj biti deo ovako velikog takmičemja kakvo je EURO i moji saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da predstavimo Rumuniju u što boljem svetlu", rekao je kapiten naših suseda, Nikolae Stanču.

Selektor fudbalske rperezentacije Ukrajine, Sergej Rebrov, istakao je i da njegovi igrači imaju motiv da obedom startuju na Evropskom prvenstvu.

"Zbog svega što se dešava u našoj zemlji imamo veliku obavezu da ovde u Nemačkoj 'izvučemo' najbolje iz sebe. Kada nosite dres Ukrajine onda morate da budete ponosni i u svaku utakmicu ulazite sa željom da pobedite, Ova ekia je dugo na okupu i ja verujem da možemo da ostvarimo trijumf", rekao je Rebrov.

Grupa E, 1. kolo

Rumunija - Ukrajina 15.00 (A1P)
Belgija - Slovačka 18.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore