Vesti EURO 2024

Grupa C na TV Arena Sport: Slovenci i Danci kao uvertira za "Orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 08:49
Reprezentacije Slovenije i Danske otvoriće takmičenje u Grupi C Evropdskog prvenstva. Profimedia
Reprezentacije Slovenije i Danske otvoriće takmičenje u Grupi C Evropdskog prvenstva.

Fudbalska reprezentacija Slovenije otvoriće susrete u Grupi C Evropskog prvenstva u fudbalu protiv najboljih fudbalera Danske od 18.00 časova. Iako se bivša članica SFR Jugoslavije smatra nominalno najlakšim protivnikom u četiri reprezentacije u prvoj fazi, izabranici Matjaža Keka su i te kako pokazali da umeju šokirati načelno jače ekipe lepom i lepršavom igrom. 

Upravo je slovenački strateg najavio prvi meč svog tima na šampionatu Starog kontinenta, naglašavajući da je njegov tim autsajder, ali da niko ne prestaje sa verom u trijumf. 

"Za zemlju sa malom igračkom bazom poput Slovenije, veoma je važno napraviti stalnu i snažnu postavu u igri. Ovaj uspeh nije slučajnost i prolazak na Evropsko prvenstvo dovoljno govori sam za sebe. Istina je da nas ne svrstavaju u grupu favorita, umesto toga, na nas se gleda kao na autsajdere", istakao je Kek i potom nastavio sa komentarima o protivniku: 

NZS

Matjaž Kek, selektor reprezentacije Slovenije

"Danska je jedan od najboljih timova u Evropi, i mnogi ih vide kao potencijalno iznenađenje čitavog turnira. Oni su favoriti, ali i mi moramo da zadržimo naš pobednički mentalitet". 

Pored Keka, takođe je svoja očekivanja i misli o meču pružio selektor Danske, Kasper Hjulmand, koji je istakao da 

"Najvažnija stvar je budemo iskreni prema sebi, da igramo fudbal koji odgovara našoj filozofiji. Moramo biti agresivni i dominantni, kao i da pazimo na kvalitete u igi Slovenije. Oni su ekstremno dobri oduzimanju lopte, naročito zbog (Benjamina) Šeška, koji je mlada nada evropskog fudbala. Imaju (Jana) Oblaka na golu i imaju odličnog trenera, koji radi sa timom već duže vreme", istakao je danski strateg. 

Ovo bi i te kako mogao biti istorijski nastup za Slovence, s obzirom da u svom prvom pokušaju na Evropskom prvenstvu 2000. godine, nisu uspeli da dođu do pobede, tako da bi im trijumf nad ekipom sa Jilanda bi prvi u istoriji zemlje. Što se Danaca tiče, sve sem pobede bilo bi protivrazumskog, s obzirom da u zadnjih šest utakmica sa svojim predstojećim protivnikom, Hjulmandovi izabranici nisu izgubili nijednom. 

Meč možete pratiti na kanalu TV Areba Sport Premium 1 od 21.00 časa. 

Evropsko prvenstvo: Grupa C

Slovenija - Danska (AP 1) 18.00
Srbija - Engleska    (AP 1) 21.00

 

Standings provided by Sofascore