Vesti EURO 2024

Modrić i Dalić složni: Nismo bili pravi, idemo po tri boda protiv Albanije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 20:50
Luka Modrić i Zlatko Dalić dali izjave za hrvatske medije posle poraza od Španije Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Luka Modrić i Zlatko Dalić dali izjave za hrvatske medije posle poraza od Španije

Reprezentacija Hrvatske neslavno je započela Evropsko prvenstvo u fudbalu, pošto je na premijeri u Nemačkoj, izgubila od Španije sa ubedljivih - 3:0.

"Crvena furija" nadigrala je Hrvate u svim segmentima igre, a kapitalnu prednost stekla je već u prvom poluvremenu, kada je odmor otišla sa 3:0.

Hrvatima sada predstoje tri dana odmora, a naredni meč u Grupi "B" će odigrati protiv Albanije u sredu, 19. juna. Taj susret biće od ogromne važnosti za "vatrene", pošto su komšije najslabiji rival u grupi, gde se u konkurenciji nalazi i selekcija Italije. 

"Čestitam Špancima na pobedi. Zasluženo smo izgubili. Bili smo bez energije na terenu. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se regrupusali i preuzeli posed, da bi smo potom primili još dva gola. Onaj nakon kornera u nadoknadi prvog poluvremena, je bio naročito težak.. Tu smo izgubili utakmicu. Bilo kako bilo, sada ostaje da se što bolje spremimo za Albaniju. Idemo po tri boda protiv njih, dve utakmice je ostalo do kraja i znamo šta nam je cilj", rekao je selektor Zlatko Dalić posle utakmice.


Utiske je sumirao i kapiten Luka Modrić.

"Danas ništa nije išlo, nismo mogli da postignemo gol. Imali smo prilike, ali nismo bii pravi. Naročito u prvom poluvremenu. Nedostajalo nam je agresivnosti i mislim da smo dali Špancima previše prostora. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali to nije bilo dovoljno. Lopta nije htela u mrežu, dok su oni postigli golove iz svih svojih udaraca. Ovo je fudbal. Šta je tu je... Teško nam je, ovo nismo očekivali, ali moramo da se uzdignemo i pokažemo karakter u narednim utakmicama", rekao je kapiten Hrvatske Luka Modrić.
 

 

Standings provided by Sofascore