Vesti EURO 2024

Grupa B na TV Arena sport: Španija i Hrvatska igraju derbi u Berlinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 12:10
Fudbaleri Španije Profimedia
Fudbaleri Španije

Grupa B na sinoć otvorenom Evropskom prvenstvu u fudbalu bića prva koja će biti kopletirana u istom danu, a uživo će moći da ih posmatraju navijači u Berlinu, odnosno Dortmundu.

Na teren će, u derbiju današnjeg dana, prvi izaći reprezentativci formalnog domaćina Španije koji će na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Nemačke ugostiti zvanično treži tim sa psolednjeg Mundijala u Kataru, selekciju Hrvatske.

 

 

"Naš cilj je da stignemo do samog kraja i da bismo u tome uspeli moramo da pobeđujemo ko god da je s druge strane terena. Hrvatska je sjajan tim, znate i sami da su treći na svetu što moram oda poštujemo. Imaju u svojim redovima vrhusnke igrače, a da pri tome ne mislim samo na Luku Modrića, o kome ne treba posebno trošiti reći. Mnogi smatraju da smo i oni i mi u konkurenciji za osvajanje trofeja, ali mislim da na ovom takmičenju ima još mnogo kvalitetnih ekipa koje mogu da se uključe u boru za titulu", kaže trener Španije, Luis de la Fuente.

Hrvatski stručnjak, Zlatko Dalić takpođe ima reči hvale o reprezentaciji Španije, ali i veruje u svoj tim od kojeg očekuje mnogo.

"Izuzetno je važno da pobedom započnemo takmičenje, kako bismo u nastavku bli rasterećeni.Španija je jedan od najboljih timova na ovom Evropskom šapionatu i trebaće nam mngo koncentracije da u duelu protiv njih zabeležimo trijumf", kaže Dalić.

Nakon što se meč u Berlinu završi počeće onaj u Dortmundu, gde će se sastati Italija i Albanija i gde bi sve osim trijmfa "auzra" bilo veliko izennađenje

Grupa B, 1. kolo

Španija – Hrvastka 18.00 (A1P)

Italija – Albanija 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore