Vesti EURO 2024

Italijani ne mogu da "vise" na mobilnim telefonima: Lućijano Spaleti uveo ograničenja tokom EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 11:12
Lućijano Spaleti, selektor Italije, ne dozvoljava neke stvari ekipi tokom EURO Guliver/(AP Photo/Luca Bruno
Lućijano Spaleti, selektor Italije, ne dozvoljava neke stvari ekipi tokom EURO

Preterano korišćenje mobilnih telefona u svakodnevnici postali su moderna pošast i bolest zavisnosti, ali selektor fudbalske reprezentacije Italije, Lućijano Spaleti rešio je da joj stane na put, makar kada su u pitanju "azuri" i njihov boravak na Evropskom prvenstvu, koje počinje danas u Nemačkoj

Iskusni stručnjak dozvolio je njihovu upotrebu pre ručka i večere, prvenstveno u vidu video poziva s porodicama, a posle tog vremena ih moraju držati ugašenim. Kako bi imali što više energije za treninge i utakmice, oporavak između njih i sastanke sa stručnim štabom u pripremi i naknadnoj analizi utakmica. 

Italijanski medijis saznaju i da Spaleti insistira na tačnosti. Tako je prvi sastanak u danu zakazan tačno u podne, a ekipa ruča u 12:45. Naravno, zajedno. Večera kreće u 20 sati, a svi skupa dolaze i odlaze na obroke. Ko zakasni snosiće sankcije. 

Igrači imaju sobe za igre, u kojima mogu da igraju stoni tenis, biljar, stolni fudbal, flipere, odnosno koriste četiri konzole s dva simulatora vožnje. Plejstejšn se sme igrati samo u toj sobi. Italijani tvrde da čak i smeh mora biti doziran, odnosno ne preglasan. 

"Azuri" otvaraju Evropsko prvenstvo protiv Albanije, 15, juna od 21 sat u Dortmundu. U grupi B čekaju ih još dueli sa Španijom, Hratskom i Albanijom, a sve te mečeve kao i ostale utakmice kompletnog EURO 2024 možete direktno pratiti na kanalima TV Arena sport.