Vesti EURO 2024

Jaki smo, ali to smo bili i na Mundijalu, pa ostali bez trofeja: Kilijan Mbape čvrsto na zemlji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 11:15
Kilijan Mbape Tanjug/AP Photo/Yohan Bonnet
Kilijan Mbape

Poraz od selekcije Argentine u finalu Mundijala u Kataru 2022. godine i dalje je u mislima fudbalera Francuske, koji će iz te utakmice pokušati da crpe dodatni motiv pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Trikoliri" bez dileme imaju jedan od najkvalitetnijih timova u Evropi u kojem je prva zvezda Kilijan Mbape, a upravo novi fudbaler Real Madrida poziva na oprez.

"Mislim da nema potrebe da pred svako veliko takmičenje apostrofiramo kako Francuska ima jak tim i kako ide na najviši plasman. To se podrazumeva i zato smo doputovali u Nemačku. Međutim, fenomenalnu ekipu smo imali i u Kataru, pa smo poraženi od Argetine u finalu i ostali bez titule svetskog šampiona. Svaki dan se prisećamo tog meča i verujem da smo iz njega nešto naučili", rekao je Mbape.

 

 

Nije želeo reprezentativac Francuske da ističe koja bi ekipa, uz njegov sastav, mogla da bude favorit za osvajanje titule, već je diplomatski odgovorio da očekuje kvalietan turnir.

"Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma kvalitetno takmičenje i sve ekipe dolaze silno motivisane, što znači da nas očekuej težak posao. Zato i kažem da ne sme da bude nikakvog opuštanja, jer rivali će samo čekati da pokažete slabost i da vas kazne. Svi timovi se odlično poznaju, igrači izgraju u istim klubovima ili ligama, a to će dodatno otežati zadatak", rekao je Mbape.

Seklekcija Francuske će u Nemačkoj nastuapti u grupi D, gde će joj rival biti najbolji timovi Holandije, Poljske i Austrije.