Vesti EURO 2024

Englezi su ranjivi, Srbija ima čemu da se nada: Sautgejtova "četa" izgubila od Islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 22:35
Izabranici Gereta Sautgejta, podbacili su na prijateljskom okršaju. Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA
Izabranici Gereta Sautgejta, podbacili su na prijateljskom okršaju.

Fudbalska reprezentacija Engleske poražena je od Islanda, i to na domaćem terenu sa 1:0 (1:0) u prijateljskom meču pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. 

Jedini strelac na susretu bio je Jon Dagur Porteinson. Posle velike greške odbrane "Gordog Albiona" u 12. minutu, iz kontranapada je savladan Aron Ramsdejl, što se ispostavilo kao postavljanje konačnog rezultata na meču. 

U prethodnom susretu Englezi su bili bolji sa 3:0 od Bosne i Hercegovine, a sledeći susret, izabranici Gereta Sautgejta će odigrati sa Srbijom u Gelzenkirhenu 16. juna. Potom im sleduju dueli sa Slovenijom i Danskom - ostalim rivalima u grupi. 

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Hari Kejn u dresu reprezentacije Engleske

Takođe, još jedan zanimljiv prijateljski okršaj ove večeri odigrao se između Grčke i Nemačke. Domaćini Evropskog prvenstva jedva su uspeli da preokrenu rezultat i na kraju stignu do trijumfa sa 2:1 (0:1). 

Goleadu na meču je otvorio Giorgos Masuras u 33. minutu. Potom je izjednačenje u drugom poluvremenu doneo Kai Haverc u 55. minutu meča. Sve je sugerisalo da će se susret okončati nerešenim rezultatom, a iako su "panceri" napali, delovalo je da neće ponaći put do mreže, pre nego što će Paskal Gros doneti trijum u 89. minutu utakmice. 

Nemci će u grupi igrati sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom, a kao domaćini, smatraju se jednim od favorita za osvajanje Starog kontinenta.