Vesti EURO 2024

Sautgejt zadovoljan izdanjem Engleske: Svi su dobili fer šansu, odlučiće detalji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 19:40
Geret Sautgejt Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA
Geret Sautgejt

Fudbalska selekcija Engleske porazila je u ponedeljak veče BiH 3:0 (0:0) u prvoj pripremnoj utakmici za EURO. Ukazao je selektor Geret Sautgjet šansu svim raspoloživim igračima (nije bilo Belingema, Fodena, Maina, Šoa, Megvajera...), bilo je očigledna razlika u kvalitetu igre kada su na teren od 60. minuta ušli Griliš, Kejn, Madison i ekstra kvalitetom saterali rivala u mišju rupu.

Uputili su 21 udarac ka golu u drugom delu, naspram samo pet u prvom, pa se i mreža rivala tresla od 60. do 90. minuta (Palmer, Aleksander-Arnold, Kejn). Sautgejt je uglavnom zadovoljan partijom svih igrača, ali će morati do petka da skrati spisak za trojicu.

"Razumem značaj meča za sve igrače, zato smo im dali poštovanje, pažnju, fer šansu da bi doneli ispravne odluke. Naravno, uvek će tu biti i subjektivnog mišljenja, imamo zaista dobre opcije na svim pozicijama i ono što me je radovalo je da nije bilo povreda", istakao je Sautgejt.

 

 

Hvalio je selektor starije igrače koji prave atmosferu i okruženje da se mlađi osećaju sigurno i konforno.

"Nije sve bilo idealno u završnici, ali bilo je jako dorbih momenata, akcija. Važno je što smo postigli tri gola i što smo meč završili 'klin šitom'. Uostalom, rezultat reflektuje partiju".

Hvalio je Sautgejt veznog igrača Kristal Palasa Eberečija Ezea, smirenost njegovg saigrača iz kluba Adama Vortona ga je fascinirala, dok je Kol Palmer sve začinio vodećim golom iz penala, njegovim prvencem u trećem meču u A selekciji.

"Palmer je dobro povezao igru, divno je što je postigao gol, mada mi se čini da je mogao i češće da šutira".

 

 

Trenta Aleksander-Arnolda isprobao je kao drugog defanzivnogh veznog igrača i desni bek Liverpula, koji je često pokrivao taj deo terena i u klubu, ne samo da je odradio posao kako treba već je postigao i efektan pogodak.

"Poznajemo njegov kvalitet, ali ima izuzetan raspon dodavanja što će nam biti od velike pomoći u nekim utakmicama. Sjajan gol je bila kruna njegove dobre partije", pohvalio je Sautgejt.

 

 

Engleski mediji ističu da bi Luis Dank, Eze, Vorton te Guehi mogli da budu višak i ispadnu sa konačnog spiska za EURO, ali Sautgejt do petka i meča sa Islandom čeka da vidi hoće li se Hari Megvajer i Luk Šo oporaviti od povreda. Od izveštaja lekara zavisiće i njegova konačna odluka.

Engleska u Grupi C na UEFA EURO igra protiv Srbije, Slovenije i Danske, a prvi meč će imati 16. juna protiv "orlova" od 21.00 čas.