Srbija na EURO 2024

Rajković širi optimizam: Možemo da napravimo dobar rezultat u naredne dve utakmice

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.06.2024 17:50
Predrag Rajković imao je dve sjajne intervencije protiv Engleske MN Press
Predrag Rajković imao je dve sjajne intervencije protiv Engleske

Fudbaleri Srbije poraženi su sinoć u Gelzenkirhenu od selekcije Engleske rezultatom 1:0 u meču prvog kola grupe C na UEFA EURO u Nemačkoj. Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković, koji je imao dve sjajne odbrane tokom meča veruje da "orlovi" mogu da naprave dobar rezultat u naredne dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"U drugom poluvremenu smo igrali zaista dobro, kontrolisali smo utakmicu, imali smo posed, mislim da je samo nedostajao taj završni pas i da budemo konkretniji u završnici. Engleska je čvrsta i dobra ekipa, svi znamo da su favoriti za osvajanje titule na EP", rekao je Rajković na konferenciji za medije u Augsburgu uoči treninga reprezentacije Srbije.

Pišite, spremniji sam od Tadića

Golman Majorke je prokomentarisao i Tadićevu tvrdnju da je i najspremniji igrač reprezentacije Srbije:

"Mogu samo da kažem da sam spremniji od Dušana Tadića, fizički. Šalim se... Super je atmosfera. Možda je u nedelju veče bila vruća glava. Ne bih se osvrtao ili pričao o tome što se desilo. Fokus je Slovenija, ali slobodno zapišite da sam spremniji od Tadića".

Srbija će u drugom kolu grupe C u četvrtak od 15 časova igrati sa Slovenijom. "Orlovi" će se u poslednjem kolu grupne faze na EP 25. juna sastati sa Danskom.

"Mislim da je drugo poluvreme protiv Engleske dobar pokazatelj da mi imamo dobru ekipu i da je to možda bio samo loš dan. Verujem da ova ekipa može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice na EP", dodao je golman Srbije.

Rajković je istakao da žali što Srbija nije uspela da ostvari povoljan rezultat protiv Engleske.

"Videli smo da nisu neki bauk. Istina je da imaju odlične fudbalere koji igraju u odličnim klubovima. Kada smo izašli na teren videli smo da možemo da igramo sa njima", rekao je Rajković.