Srbija na EURO 2024

Mogući sastavi Srbije i Engleske: Saka ipak počinje?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 09:52
Ovako bi "Orlovi" mogli da izgledaju protiv reprezentacije Engleske. Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Ovako bi "Orlovi" mogli da izgledaju protiv reprezentacije Engleske.

Fudbalska reprezentacija Srbije od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium) igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Protivnik "orlova" u Gelzenkirhenu je sigurno najteži rival u Grupi C i jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira – Engleska.

U susret velelepnom duelu, kojim će se naš tim predstaviti na najširoj evropskoj smotri posle 20 godina "posta", ovo su sastavi u kojima bismo mogli gledati Srbiju i Englesku. 

Srbija (3-5-2): Vanja Milinković-Savić; Milenković, Veljković, Pavlović;, Živković, Sergej Milinković-Savić, Lukić, Kostić, Tadić; Mitrović, Vlahović. 

MN Press

Fudbaleri Srbije na treningu u Augzburgu

Prema UEFA sajtu, naš će od prvog minuta krenuti sa svime što može da ponudi. Na golu je Vanja, ali mnogi srpski mediji provlačili su priču da bi Dragan Stojković mogao izvesti Predraga Rajkovića zbog odlične partije protiv Švedske. Ipak, golman Torina je branio veći deo kvalifikacija i priprema, tako da je upravo on najrealnija opcija među stativama. 

S obzirom da se nismo proslavili sa četiri igrača pozadi, deluje da se definitivno vraćamo na trojku u zadnjoj liniji. U pitanju su Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović - dakle prilično očigledni izbori prema broju nastupa i sigurnosti.

Vezni red i napad su najzanimljiviji, s obzirom da se predviđa da ćemo istrčati sa dva napadača, ali i Sergejem i Dušanom Tadićem u veznom redu. Saša Lukić se predstavlja u ovoj hipotetičkoj situaciji kao jedini pretežno defanzivno orijentisani igrač sredine terena, tako da sve sugeriše da će Srbija hrabro napasti. 

Engleska (4-3-3): Pikford; Voker, Stouns, Gehi, Tripije; Aleksandar-Arnold, Rajs, Saka, Belingem, Foden; Kejn

Naši protivnici bi mogli da istrče u formaciji 4-3-3 sa Kejnom kao najisturienijim napadačem. Zanimljivost je već najavljena taktička zavrzlama selektora Gereta Sautgejta koja podrazumeva Trenta Aleksandra-Arnolda (beka) u veznom redu. 

Neočekivana sugestija tamošnjih vesti je da će Saka (inače dosta dugo pod znakom pitanja zbog povrede) ne samo biti u sastavu, nego biti i u startnoj postavi na krilu. Povređenog Šoa će zameniti Tripije, a sve ostalo je nešto na šta smo navikli on "Gordog Albiona". 

Guliver / AP Photo/Kin Cheung

Bukajo Saka, fudbaler Engleske

Deklan Rajs i Hari Kejn su praktično nezamenljivi delovi sistema, a saradnja Fila Fodena i Džuda Belingema je nešto što bi najviše moglo da pravi problem našim štoperima, koji su imali poteškoće sa sprečavanjem lopti u prostor, ali i pravljenjem ofsajd zamki. 

Utakmica će biti na programu TV Arena Sport Premium 1, od 21.00 čas. 

Evropsko prvenstvo: Grupa C

Slovenija - Danska (AP 1) 18.00
Srbija - Engleska    (AP 1) 21.00

 

Standings provided by Sofascore