WTA

Šampionka Vimbldona oprezna pred meč sa Olgom: Znam je od kada je dete bila, sve je moguće u osmini finala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 11:25
Marketa Vondrušova obezbedila plasman u osminu finala Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
Marketa Vondrušova obezbedila plasman u osminu finala Rolan Garosa

Olga Danilović ostvarila je uspeh karijere i najveći skok na WTA listi posle plasmana u osminu finala Rolan Garosa, gde će po drugi put u karijeri odmeriti snage sa Marketom Vondrušovom. 

Kao šesta teniserka sveta i šampionka Vimbldona, Čehinja sutra (na pre 11 časova) ulazi u ovaj duel kao izraziti favorit, ali prema njenim izjavama na konferenciji za medije, i sa velikom dozom opreza. 

Olga Danilović prethodno je napravila dva velika iznenađenja u Parizu, eliminsavši mnogo bolje rankirane protivnice, Danijelu Kolins i Donu Vekić.

"Gledala sam njen meč pošto sam igrala posle toga. Zaista dobar meč, Olga je sjajan igrač, biće veoma teško protiv nje na šljaci. Nalazi se u odličnoj formi, znam je od kad je bila juniorka. Ulazimo u drugu nedelju turnira, četvrta je runda, tako da je sve moguće“, rekla je Vondrušova, koja je u prethodnoj rundi bez većih problema izbacila Kloi Pake (136. na WTA listi).

Srpska teniserka i Vondrušova, inače, sastale su se samo jednom do sada. Bilo je to ranije ove godine na Junajted kupu kada je Čehinja slavila rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 6:3).