WTA

Olga Danilović napredovala tri mesta: Iga Švjontek je najbolja na svetu, Jelena Ostapenko izbacila Mariju Sakari iz Top 10

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2024 09:16
Olga Danilović napredovala tri mesta: Iga Švjontek je najbolja na svetu, Jelena Ostapenko izbacila Mariju Sakari iz Top 10 MN Press
Olga Danilović proslavlja poen

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović napredovala je za jedno mesto na danas objavljenoj WTA listi i trenutno zauzima 123. mesto na svetu.

Druga najboljeplasirana srpska igračica je Natalija Stevanović koja je sa 190. "skočila" na 187. poziciju, a Dejana Radanović je 241. na planeti.

Prvo mesto i dalje pripada Poljakinji, Igi Švjontek koja ima 10.300 osvojenih bodova, adruga je Arina Sabalenka sa 8.905 bodova, a među preostalim pozicijama u Top 10 došlo je do samo jedne promene u odnosu na prošlu sedmicu.

 

 

Treća pozicija pripada američkoj teniserki Koko Gof, četvrta je Elena Ribakina iz Kazahstana, a peta Džesika Pegula iz Sjedinjenih Američkih Država.

Naredna tri mesta drže igračice koje su na istoj poziciji bile i pre sedam dana, a to su Uns Džabir iz Tunisa, Kineskinja Ćinven Dženg, te Čehinja Marketa Vondroušova.

Grkinja Marija Sakari je ispala sa liste 10 najboljih igračica na svetu i trenutno je 11. teniserka na WTA listi, a njeno mesto je zauzela Jelena Ostapenko iz Letonije, dok je češka teniserka Karolina Muhova ostala na desetoj pozicji.