Novak Djoković

Alkaraz želi samo jedno: Boriću se za prvo mesto sa Novakom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 23:51
Alkaraz želi samo jedno: Boriću se za prvo mesto sa Novakom Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
Karlos Alkaraz sa peharom u rukama slavi

Španski teniser, Karlos Alkaraz, najavio je veliku borbu sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na ATP listi.

Trenutno drugi reket sveta vratio se na teren posle četiri meseca pauze i odmah je osvojio turnir u Buenos Ajresu, a na putu do titule nadigrao je i dva srpska tenisera, Dušana Lajovića i Lasla Đerea.

 

 

 

On je posle trijumfa u Argentini govorio za "Eurosport", a istakao je da je zadovoljan učinjenim u Južnoj Americi.

"Odlična nedelja za mene, mislim da se od meča s Dušanom Lajovićem činilo kao da nisam ni pauzirao. Fizički sam se osećao dobro, ali i igrački i mentalno. Rekao sam više puta da pokušavam da uživam dok igram. Volim da se nadmećem, volim tenis", rekao je španski teniser.

Ipak, njegova turneja u ovom delu sveta ima i drugi čin, pošto će se ove nedelje nadmetati na turniru u Rio de Žaneiru, a ako dođe do titule, izjednaćiće se po broju bodova sa Novakom Đokovićem, koji bi narednog ponedeljka trebalo da postane apsolutni vlasnik rekorda kao teniser sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu.

"Ispred mene je lepa godina. Branim neke trofeje, očekuju me veoma lepi turniri, nadam se da ću uživati. Borim se za broj jedan na ATP listi sa Đokovićem, Stefanosom Cicipasom... Oni su najbliži, ali to ne znači da nema i drugih tenisera koji mogu da preuzmu prvo mesto. Postoji veoma širok spektar tenisera, koji mogu da osvoje grend slemove i bore se za mesto broj jedan. Neću nikoga da imenujem, jer bih mogao nekoga da izostavim, ali sigurno ima sedam, osam igrača koji zaslužuju da budu u vrhu", zaključio je Alkaras.