Novak Djoković

Siner "odmah upio" sve savete posle poraza od Đokovića na Vimbldonu: Jedan od Janikovih trenera ne krije nultu tačku njegovog uspona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 12:56
Siner "odmah upio" sve savete posle poraza od Đokovića na Vimbldonu: Jedan od Janikovih trenera ne krije nultu tačku njegovog uspona Guliver
Janik Siner i Novak Đoković na Vimbldonu

Janik Siner prekinuo je prošle nedelje vladavinu Novaka Đokovića na Australijan Openu i tako mu se posle dve godine revanširao za poraz u četvrtfinalu Vimbldona, kada je dobio prva dva seta, a onda gledao kako najbolji teniser sveta svih vremena ide ka novoj Grend slem tituli. U  međuvremenu je prema rečima njegovog mentora Darena Kejhila to iskustvo okrenuo u svoju korist. 

Posle nedavnog osvajanja Grend slema u Melburnu, Australijanac je objasnio koliko je pomenuti gubitak na nezvaničnom Svetskom teniskom prvenstvu pozitivno uticao na mladog Italijana. 

"Poraz u četrtfinalu Vimbldona od Đokovića pre dve godine, pošto je imao 2:0 u setovima, pomogao je Janiku da razume šta treba da popravi. Seo je i saslušao nas oko toga šta treba unaprediti. Sve to je upio odmah", ne krije Sinerov supervizor, kako Kejhil opisuje svou saradnju sa mladićem čiju karijeru vodi Simone Vanjaci. 

 

 

On je dodao da je sa kondicionim trenerom Umbertom Ferarom uradio mnogo na planu izdržljivosti momka sa Apenina. 

"Vidite kako sada može duže da ostane u razmeni, da igra bez problema u pet setova. Dakle, ne radi se samo o tenisu, već o staranju o telu, o tretmanima, o svemu važnom van terena, vođenju računa o tome da sve bude na pravom mestu. Dakle, fizioterapija, odmor, dijeta, tehnologija, istraživanje svih segmenata da bi se obezbedilo da budete na pravom putu. I sada ima dobru mišićnu masu", dodao je Kejhil.

Mnogi su primetili posebne tehničke kvalitete u igri tenisera iz Južnog Tirola, odnosno njihovo poboljšanje.  

"Zvuk loptice posle njegovog udarca je poseban. To duguje tajmingu i brzini ruku. Agasi je tako udarao. Kada Janik udari čini se da loptica ide brže nego kod ostalih. Rafa je bio isti takav. Rodžer, kada bi odigrao forhend, čuo se taj zvuk. I Novak, i forhend i bekend, isto, poput tupog udarca. Tako ne udaraju obični igrači. Svi igrači imaju drugačiji zvuk kad udaraju, pa i Janik takođe", smatra Kejhil.