ATP

Karlos Alkaraz od novog sponzora dobija skoro 200 miliona evra: Španac mamipara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 19:24
Karlos Alkaraz, španski teniser, odlično zarađuje i van terena Guliver/AP Photo/Christophe Ena
Karlos Alkaraz, španski teniser, odlično zarađuje i van terena

Karlos Alkaraz blista na teniskim terenima, ali odlično mu ide i van njega, pa je tako nepunih nedelju dana posle slavlja u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu potpisao desetogodišnji sponzorski ugovor s Najkijem, vredan 190.000.000 evra. 

Najmlađi osvajač Grend slema na tri različite podloge očigledno je procenjen kao "zlatna koka" renomiranog proizvođača sportske opreme, čim su Amerikanci, pre saznanjima španskog portala "Relevo" dobiti i svoj logo. 

Sve u cilju brendiranja lika i dela samo 21. godinu starog, a već u svakom mogučem smislu dokazanog "reketaša", kog svi vide kao dostojnog naslednika Novaka Đokovića, Rodžera Federera i, pre svega, zemljaka mu Rafaela Nadala. 

 

 

Već je tri puta podizao pobednički pehar na turnirima ATP serije 2.000, prvo na US Openu 2022. godine, potom na Vimbldonu 2023, u epskom meču sa Đokovićem, a onda i na nedavnom RG, trijumfom nad Aleksandrom Zverevim.

Potvrdivši da je mnogo više od ekstremno talentovanog momka, što je dokazao i držan vremenom provedenim na vrhu ATP liste, na koji je izbio septembra 2022. Sledeći cilj mu je odbrana trona u Londonu i napad na zlatnu medalju u singlu na Olimpijskim igrama u Parizu, ovog leta.