ATP

Karlos Alkaraz priziva Sinera u finalu Vimbldona: Dok nema Đokovića klinci kolo vode

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 11:37
Karlos Alkaraz u zagrljaju sa Janikom Sinerom, kog želi za rivala na Vimbldonu Guliver/AP Photo/Frank Franklin II, File
Karlos Alkaraz u zagrljaju sa Janikom Sinerom, kog želi za rivala na Vimbldonu

Španski teniser Karlos Alkaraz na dolazeći Vimbldon stiže kao njegov prošlogodišnji osvajač, a u novom potencijalnom finalu želeo bi da ukrsti rekete sa prvoplasiranim na ATP listi, Janikom Sinerom.

I ne krije koliko bi voleo da o tituli odlučuju njih dvojica, kao predvodnici novog talasa mladih igrača, a na ruku im, iako to ne govore, ide najverovatniji izostanak "kralja" londonske trave Novaka Đokovića

"Ako želite da osvojite gren slem morate da pobeđujete najbolje. Voleo bih da ponovo igram protiv Sinera, ali ovaj put u velikom finalu", u pravu je Alkaraz, mada prvo mora da sačeka kostur mogućih rivala, a onda potvrdi formu sa nedavnog Rolan Garosa.

Na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske savladao je Sinera u uzbudljivom polufinalu, a posle "smečovao" i Nemca Aleksandra Zvereva u meču od dugih i teških pet setova.

Drugi reket sveta ima samo 21. godinu i već tri Grend slem krune na tri različite podloge, a Vimbldon je osvojio u dramatičnom finalu prošlog leta, kada je sa engleskog trona skinuo najboljeg tenisera sveta svih vremena iz Srbije. 

Nažalost, Đoković će skoro izvesno preskočiti Vimbldon 2024, jer je sveže operisan i još se oporavlja od intervencije na povređenom meniskusu i iznuđenog povlačenja sa Rolan Garosa.