ATP

Zverev u četiri seta savladao Ruda: Nemac u finalu Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 22:21
Nemački teniser, Aleksandar Zverev, prošao je u finale Rolan Garosa. Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard
Nemački teniser, Aleksandar Zverev, prošao je u finale Rolan Garosa.

Aleksandar Zverev, četvrti teniser sveta, plasirao se finale Rolan Garosa pobedom nad Kasperom Rudom sa 3:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4, 6:2). Ovim trijumfom, Nemac je ponovio najveći uspeh na Grend slem turnirima, s obzirom da je do sada samo jednom učestvovao u finalu takmičenja serije 2000, na US Openu, 2020. godine. 

Iako se Saša prilično mučio, te čak ubedljivo izgubio prvi set uspeo je da se izdigne. Nažalost, što se tiče Norvežanina, to je bilo to što smo mogli videti od njega.

Već u drugom setu je bilo jasno da je izgubio iskorak, s obzirom da je već na početku drugog seta izgubio brejk, i na kraju ubedljivo i ceo set. 

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Nemački teniser, Aleksandar Zverev

Ispostavilo se da je odluka pala u trećem setu. Jedan brejk je bio dovoljan Saši, napravio ga je u petom gemu, a sjajnim servisima je došao do prednosti od 2:1 (6:4).

Na kraju, posledji deo igre je bio čista formalnost, tako da je Saša došao do novog finala Grend slema. 

Zanimljivo, ova dvojica igrača su u istoj fazi turnira igrali i prošle godine samo što je tada Norvežanin trijumfovao sa ubedljivih 3:0 (6:3, 6:4, 6:0).

U finalu turnira u prestonici Francuske će ga sačekati Karlos Alkaraz. Španac je u svom polufinalnom okršaju na spektakularan način savladao od ponedeljka, prvog tenisera sveta Janika Sinera. Na kraju je, posle četiri sata tenisa, slavio sa 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).