ATP

Otvorio se prostor drugim igračima na Rolan Garosu: Posle Alkaraza i Cicipas prokomentarisao povlačenje Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 09:20
Stefanos Cicipas izgubio od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Rolan Garosa AP Photo/Christophe Ena
Stefanos Cicipas izgubio od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Rolan Garosa

Novak Đoković neće biti u mogućnosti da brani titulu na Rolan Garosu, pošto je nakon prolaska u četvrtfinale turnira, odlučio da odustane zbog povrede meniskusa kolena. Srpski teniser odigrao je dva meča zaredom u Parizu od po pet setova, što je, na kraju, ostavilo danak na telo 37-godišnjeg Beograđanina. 

Sada već bivši prvi reket sveta, mora da se okrene rehabilitaciji kako bi spremno dočekao Olimpijske igre, gde ima velike aspiracije. A, postoji mogućnost i da ne bude deo olimpijskog tima Srbije ukoliko se u narednim danima dokaže da je povreda teže prirode.

Njegova odluka da odustane u Parizu bila je šok za mnoge. Naročito pošto je u završnici četvrtfinalnog meča sa Franciskom Serundolom delovao mnogo svežije na terenu, pa se nakon Karlosa Alkaraza i Stefanos Cicipas našao iznenađen odlukom Đokovića da se povuče.

"Retko kada vidite da se Đoković povlači sa turnira. Bio sam šokiran njegovom odlukom. Video sam da je bio povređen protiv Serundola, ali se na kraju vratio i pobedio. Lično, nisam mnogo razmišljao o Novaku jer sam se pripremao za svoj meč, ali sam svakako iznenađen. Đoković ima sjajnu veštinu da se takmiči na visokom nivou i kada je povređen, a možda će njegovo povlačenje da otvori prostor drugim igračima da osvoje grend slem", rekao je između ostalog grčki teniser nakon poraza od Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Rolan Garosa.