ATP

Ako ne udarite dobro lopticu on vas zgromi: Serundolo vrti film epske pobede Novaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 13:12
Francisko Serundolo, argentinski teniser, iz prve ruke govorio o moći Đokovića Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Francisko Serundolo, argentinski teniser, iz prve ruke govorio o moći Đokovića

Francisko Serundolo igrao je odličan tenis u četvrtfinalu Rolan Garosa, čak bio u prilici da ostvari najvredniju pobedu u karijeri i preko najvećeg tenisera sveta svih vremena uđe u Top osam na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali je na kraju postao nova žrtva čudovišnih preokreta Novaka Đokovića.

Zato nema sumnje da će dugo pamtiti prvo suočavanje oči u oči, na terenu, sa sportskom gromadom iz Beograda i svojim dečačkim idolom, kao jedam od miliona klinaca i klinceza širom sveta fasciniranih nedostižnim fizičkim, umnim, tehničkim i taktičkim moćima 37-godišnjeg Srbina. 

"On je najteži rival ikada protiv kojeg sam ikada igrao tenis. U prvom sam samo pokušavao da pronađem način kako da osvojim poen, kako da igram protiv njega, jer sam se osećao jako neprijatno na terenu. Posle toga sam zaigrao bolje... 

Bila je to sjajna borba. On uvek nađe način da se vrati i da zaigra najbolji tenis u najtežim momentima i na kraju svakog meča. Tako da da, tako je kako je. Dao sam sve od sebe. Bio sam tako blizu, ali nisam mogao da pobedim. Pokazao je još jednom zašto je najbolji", prokomentarisao je svoj poraz Argentinac. 

 

 

Dvadesetsedmi reket sveta pojasnio je još neke detalje izgubljene bitke u Bulonjskoj šumi, posle koje lider ATP liste možda ipak bude bio prinuđen da bez borbe preda meč Kasperu Rudu. 

"Igra tako duboke lopte. Kreće se tako dobro po celom terenu na svaki udarac. Samo sam u par poena bio u napadu i diktirao ritam. Zato je on tako težak rival. Ako ne, stavi vas u defanzivnu poziciju ili u neku drugu koja nije prijatna i morao sam da tražim svoje najbolje udarce. To je verovatno razlog. Ako ne udarite lopticu dobro, on vas prosto zgromi. Stvarno ima jake udarce". 

Serundolo nije hteo da se bavi prirodom Novakove povrede kolena i neverovatno gipkim pokretima krajem četvrtog seta i u setu odluke, uprkos tome što se Đoković pre toga dugo teško kretao. 

"Ne, nisam u poziciji da kažem šta je bilo u pitanju. Ne znam šta je imao, da li jeste ili nije? Nije me te mnogo omelo. Imao je neke padove, ali ne znam kakva je povreda bila, ali sve je to tenis. Morao sam da budem fokusiran na svoju igru i na to što radim...

Pokušao sam da se fokusiram na sebe. Nije bitno to što je on zvao fizija ili bilo šta drugo. Svaki igrač ima povrede ili bolove tokom meča. Samo treba da obratite pažnju na sebe i date sve od sebe", zaključio je eliminisani teniser.