ATP

Pokušaću da poguram Sinera ka prvom mestu ATP liste: Muzeti ima ekstra motivaciju protiv Novaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2024 10:30
Italijanski teniser Lorenco Muzeti na svojoj omiljenoj podlozi Guliver/Antoine Couvercelle Panoramic
Italijanski teniser Lorenco Muzeti na svojoj omiljenoj podlozi

Treće kolo Rolan Garosa donosi nam duel Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija, koji će večeras od 20.15 odmeriti snage po šesti put u međusobnim susretima, a ukoliko bi Srbin izgubio od 30. igrača sveta, ostao bi i bez prvog mesta ATP liste. 

Budući da je Novak branilac trofeja u Parizu, eventualnim porazom od Italijana, izgubio bi i bodovnu prednost nad Janikom Sinerom, koji bi se tako domogao čela karavana, pa će, pored prolaska u četvrtu rundu, Muzeti imati još jednu ekstra motivaciju večeras na "Filip Šatrijeu".

"Protiv Đokovića ću takođe pokušati da pomognem Sineru da dođe do mesta broj 1 ATP liste", rekao je Muzeti na konferenciji za medije pred meč sa Novakom i dodao: 

"Ne želim da polaže nade u mene. Ima on sopstveni put koji je već dobro zapisan, ali ako mogu da mu pomognem, barem malo... Patriotizam ne boli."

Muzeti je nakon toga "spustio loptu" i počeo da hvali srpskog tenisera.

"Nole je uvek Nole, posebno na slemovima. Ima tu sposobnost, igraće sa posebnim fokusom, avantura je igrati protiv njega u meču na tri dobijena seta. Velika trojka je na slemovima drugačija, on je rođeni borac i biće mi zadovoljstvo da učestvujem u najambicioznijem i najlepšem izazovu u ovom sportu. Nadam se da će opet biti 2-0 u setovima kao pre nekoliko godina na Šatrijeu. Ovoga puta, probaću da odnesem pobedu kući", rekao je Italijan.

Novak Đoković i Lorenco Muzeti već su se susreli na Rolan Garosu 2021. godine. Italijan je tada oduzeo prva dva seta Srbinu nakon bolje igre u taj-brejkovima, da bi u nastavku ipak predao meč zbog povrede, kada se Novak vratio na 2:2 i poveo 4:0 u odlučujućem setu.