Vesti iz rukometa

Rukometaši Vojvodine poraženi od Kila u Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 20:23
Rukometaši Vojvodine MN Press
Rukometaši Vojvodine

Rukometaši Vojvodine dočekali su prepunom SPENS-u u Novom Sadu, najveći evropski tim, nemački Kil, u 2. kolu E grupe Lige Evrope. Nošeni neverovatnom podrške sa tribine izabranici Borisa Rojevića, pružili su snažan otpor slavnom nemačkom timu. Na kraju Vojvodina - Kil  28: 32 (15:18).

Dobro je Vojvodina otvorila prvi deo igre. Nikako Kil nije uspevao da se "odlepi" sve do 6:6. Onda su usledila tri vezana gola gostiju. Pre toga je Vorkapić poromašio za vođstvo, odnosno Mrkva je bio odličan na golu Kila. Upravo su tu Nemci stekli značajnu prednost koju su održavali do kraja prvog poluvremena. Uspela je Vojvodina da se približi na 11:12 u 20. minutu, ipak, Kil je ponovo "dodao gas" i dobio prvu deonicu sa 15:18. Trebalo bi dodati da je golman gostiju bio sjajan, baš kao i Trnavac koji nije dozvoljavao rivalu da stekne nedostižnu prednost, ali saigrači nisu pratili ono što je on činio.

 

 

Po jedan sedmerac odbranili su Mrkva na jednoj, odnosno drugi golman Vojvodine, Lučin na drugoj strani. Imre Bence je postigao pet golova, dok je Pekeler imao jedan manje. Sa druge strane Vukašin Vorkapić je završio prvo poluvreme sa četiri gola.

Dres za Lalatovića 


Direktor RK Vojvodine Darko Jevtić i potpredsednik kluba Marko Vujin uručili su dres treneru fudbalera Vojvodine Nenadu Lalatoviću.
 

U nastavku utakmice Kil je silovito krenuo, dok je Vojvodina za devet minuta samo tri puta zatresla mrežu gostiju.  Nemci su brzo stekli pet golova prednosti (16:21), ali se Vojvodina „probudila” na kratko. Dodić je sjajno asistirao Jovanoviću, a potom je Mileta bio nepogrešiv u kontri (18:21). Nedostajalo je Novosađanima malo energije u odbrani, pa su Nemci povećali na sedam razlike (18:24), a crveno-beli su u međuvremenu promašili i sedmerac. Devet minuta pre kraja meča usledila je serija Vojvodine od 4:0.  Istina, veliku pomoć imali su domaći i u odličnim odbranama Lučina. Razbudili su publiku Silva i Sese sa dva brza gola, a potom je precizan bio i Jovanović. Voša je smanjila na tri razlike 24:27, da bi Silva dodao još jedan pogodak na konto domaćih.

Posle male krize u napadu, Kil je posle šest minuta uspeo da postigne dva važna gola i ponovo se "odlepi" na plus tri razlike.  Uspeli su Nemci na kraju da potvrde kvalitet i stignu od druge pobede u Grupi E Lige Evrope, dok Novosađani sad imaju skor od jedne pobede i poraza. 

Najefikasniji u Vojvodini bio je Milan Jovanović sa sedam golova, dok je Imre Bence postigao osam golova za Kil. Ekipa iz Novog Sada u sledećem kolu, 22. oktobra, dočekuje Torelavegu, dok će Kil igrati protiv Neksea.

 

Standings provided by Sofascore