Vesti iz rukometa

EHF Liga šampiona na Areni: Mikelu Hansenu stoji Barsa na putu do titula i snova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 10:11
Mikelu Hansenu stoji Barsa na putu Tanjug/AP Photo/Johan Nilsson/TT
Mikelu Hansenu stoji Barsa na putu

Mikel Hansen, jedan od najboljih rukometaša svih vremena pre nekoliko meseci objavio je kraj karijere, sa nadom da bi mogao da dosanja jedini san koji ima - EHF Ligu šampiona. I stigao je feneomenalni Danac do kraja, do velikog finala u Kelnu, a na putu do ostvarenja sna stoji mu sjajna Barselona (18.00, TV Arena 1 Premium).

Katalonci su pregazili Kil u polufinalu (30:18), Mem, Ričardson, Sikusa, Nguesan, Gomez, Frade, Arino, Karlsbogard igraju sjajno. Ali i pravi su streptomicin za Alborg jer su ih dobili 11 puta uzastopno u ovom takmičenju od 2014. godine! Biće ovo repriza finala iz 2021. godine, a tada su Katalonci pregazili Dance 36:23 u njihovom jedinom finalu u istoriji.

 

 

Do sada su 32 kluba osvajali EHF ligu šampiona, Barselona je sa 11 trofeja i 16 finala daleko najuspešnija. Ali, Alborg računa na Mikela Hansena i na tu njegovu iskonsku želju da karijeru zaokruži i jedinim trofejom koji nema u svojoj vitrini. Biće mnogo teško, biće Alborgu potrebno čudo, ali nisu im bile davane velike šanse protiv Vesprema u četvrtfinalu, pa ni protiv Magdeburga u polufinalu (28:26). A, oni su ipak došli na poslednji stepenik i žele da se popnu na krov Evrope.

 

 

Ljubitelji rukometa neka se uz TV Arena sport i naš Premium 1 kanal pripreme za spektakl. Od 17.00 časova na istom kanalu počinje i Studio Arene sa sjanim gostima i našim komentatorima.

EHF Liga šampiona

Za treće mesto

Magdeburg - Kil 15.00 (AP2)

Finale

Alborg - Barselona 18.00 (AP1)