Vesti iz ostalih sportova

Francuska "preveslala" Australiju, Amerikanci dobili derbi sa Kanadom: Poznati novi četvrtfinalisti Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 10:05
Francuska "preveslala" Australiju, Amerikanci dobili derbi sa Kanadom: Poznati novi četvrtfinalisti Svetskog prvenstva Guliver

Nedelja je dan za utakmice osmine finala muškog vaterpolo prvenstva u Fukuoki, a u dve rano odigrane reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Francuske prošle su u Top osam. Prva selekcija u bitku sa Mađarskom, a druga u borbu sa braniocem titule Španijom. 

Prvo su srpski stručnjak Dejan Udovičić i probrani Amerikanci dobili regionalni derbi sa Kanađanima - 13:10, ali su sedmostruki strelac Hanes Daube i društvo to učinili teže nego što se očekivalo, jer su se komšije grčevito borile da ne budu potopljene i dobar deo susreta bile ravnopravan rival.

Posle toga je Francuska učinila da još jedna vanevropska ekipa ispadane sa takmičenja, iskoristivši očigledni pad kvaliteta nekada opasne Australije - 11:8. Fenomenalni centar Toma Vernu vukao je "brod" do obale, ne samo golovima (4), već i asistencijama (2) i fantastičnom igrom u odbrani, sa sve pet iključenja dosuđenih zbog prekršaja na njemu. 

Ljubitelji ovog sporta u Srbiji s nestrpljenjem očekuju duel dvostrukog olimpijskog prvaka sa Japanom, u kom se od selektora Uroša Stevanovića i ekipe očekuje da budu na visini zadatka.

 

Mečevi osmine finala Svetskog prvenstva

SAD - Kanada 13:10

Australija - Francuska 8:11 

Hrvatska - Crna Gora 10.00 (TV Arena sport 1)

Japan - Srbija 11.30 (TV Arena sport 1)