Vesti iz ostalih sportova

Branislav Mitrović ne ide na Olimpijske igre 2024: Trofejni vaterpolista "pre vremena" završava igračku karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 18:24
Branislav Mitrović ne ide na Olimpijske igre 2024: Trofejni vaterpolista "pre vremena" završava igračku karijeru MN Press
Branislav Mitrović, golman vaterpolo selekcije Srbije, obavešten da za njega nema mesta na OI 2024

Želja, plan i ambicija Branislava Mitrovića bila je da u Parizu, ovog leta, završi blistavu golmansku karijeru, ali je saznanje da ga selektor vaterpolo reprezentacije SrbijeUroš Stevanović, nema u svojim planovima za Olimpijske igre uticale su na osvajača dva olimpijska zlata da "pre vremena" napusti bazen. 

Tridesetdevetogodišnji osvajač dva olimpijska zlata sa Prlainovićem, Filipovićem, braćom Pijetlović i ostatkom nikada viđene generacije pod selektorskom komandom Dejana Savića jedini se iz tog sastava nije povukao iz nacionalnog tima posle OI u Tokiju, a sada će i on njihovim stopama. 

"Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima", rekao je Branislav Mitrović gostujući na Radio televiziji Vojvodine. 

Popularni Bane nije bio prva opcija na gol liniji "delfina" na ovogodišnjim prvenstvima sveta i Evrope, pa opet se očigledno nije nadao da će "izvisiti" za još jedne Igre u karijeri, u kojoj se sa Srbijom naosvajao titula i drugih odličja na svim velikim takmičenjima. 

Mitrović će se tako od aktivnog bavljenja vaterpolom oprostiti pod kapicom Turkoana. Pre francuskog kluba branio je u matičnoj Vojvodini, Partizanu i brojnim ekipama iz Mađarske. Sigurno će ga dugo pamtiti u Ferencvarošu, Debrecinu, Egeru i OSC- u. Za državni tim je upisao preko 200 nastupa.