Vesti iz odbojke

Srbija izgubila i od Francuske: Novi poraz naših odbojkašica u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 08:25
Katarina Lazović, odbojkašica Srbije, koja je ponovo poražena u Ligi nacija MN Press
Katarina Lazović, odbojkašica Srbije, koja je ponovo poražena u Ligi nacija

Odbojkašice Srbije dale su sve od sebe da izbegnu novi poraz u Ligi nacija, ali podmlađena ekipa nije uspela da ne izgubi sedmu utakmicu u ovom takmičenju. Ovog puta je bila bolja Francuska - 1:3 (22:25, 25:22, 23:25, 21:25).

Mada su "orlice" bile tu negde sa "trikolorkama", pratile ih u rezultatsku stopu i imale vrlo dobre periode igre, nisu mogle da izađu na kraj sa rivalkama, svojim greškama i pre svega nedovoljnim iskustvom tog tipa. 

U prvom setu je viđena rezultatska klackalica sve do rezultata 19:19. Francuskinje su posle toga nanizale četiri poena i onda rutinski rešile ovaj deo igre u svoju korist. Krenuvši prema tek drugoj pobedi u LN ove godine. 

Sličan scenario odigrao se u drugom setu, samo što je ovaj put Srbija uspela da posle 20:20 ode na 23:20, a onda do kraja zadrži prednost i vrati borbu na početak, nateravši Francuskinje da krenu s novim sticanjem kapitala.

Najviše uzbuđenja desilo se u završnici trećeg seta. Francuska je imala 21:18, Srbija je došla do 23:23. Međutim, ekipa Đovana Gvidetija je opet "izvisila", jer su  Francuskinje izdržale pritisak i uradile ono što su naumile

Imale se naše devojke priliku da meč odvedu u peti set. Vodile su 20:19, ali onda je ponovo usledio pad u igri. Francuskinje sa četiri uzastopna poena dolaze do 23:20. Nisu ispustile tu prednost i stigle su do za njih vredne pobede.

U reprezentaciji Srbije najefikasnije su bile dve Vanje. Bukilićeva je upisala 26 poena, dok je Ivanović brojala do 17. Dvocifrena je bila i Nataša Čikuc sa 11 poena. Kod Francuskinja Kaze je imala 18 poena, Endiaje je stigla do 14, a Rotar do 13 poena.

Srbija naredni meč turnira u Fukuoki igra protiv Japana, u subotu od 12.20 časova po srednjeevropskom vremenu.  

Standings provided by Sofascore